DISKUSNÍ FORUM - Konkrétní diskuze k tématu
NÁZOR Z DISKUZE:
Autor:
Hanka [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 17.02.2007, 15:26:33
Tak to jsem z těch všech příspěvků tedy blázen. Já již měsíc ze zoufalství stále brouzdám po internetu a hledám články k této kožní chorobě. lékařka mi totiž cca před 1 měsíce diagnostikaovala PRG s tím, že mám velmi oslabenou imunitu a dokud budu mít opakující se virózy, fleky, které mám po těle mi prý nezmizí. Nejprve jich bylo cca 5 a vypadali jako krevní podlitiny. Potom se rozesely po celém těle kromě obličeje a zad. Mast, kterou jsem dostala se jmenuje Protopic 0,1%. Nic moc nepomáhá. Fleky nesvědí. Já jsem v odborných článcích četla o této chorobě, že postihuje děti a mládež do 26 let, ale mě je 43. Také se popisuje, že od středu se fleky postupně odlupují a já žádné šupinky nemám, ale je fakt, že postupně mizí od středu, až zůstane takový červený nepravidelný prstenec. Myslím, že pokud je diagnóza správná, dle všech poznatků má tato choroba poměrně hodně podob.
Reakce na tento názor...
Re: Pityriasis roseaAutor: lubaDatum: 16.03.2010, 03:26:47
Ja tym trpim uz od puberty a pravidelne 2x do roka sa mi to vracia. Mne kozna lekarka povedala, ze proste moja imunita je voci tomuto bezbranna, ze to mam proste v krvi, ja mam vzdy iba loziska nevysypavam sa cela a podla mna najlepsi sposob je pobyt pri mori slana voda a slnko potom mam rok pokoj alebo solarko, ale to je iba na isty cas, a velmi nevhodne su jednoznacne verejne pristupne bazeny a rozne prirodne kupaliska. Vyskusala som od masti, vodiciek cez tablety takato liecba vzdy ustupi iba na cas a potom sa to vrati. Casom sa da nato zvyknut
Re: Pityriasis roseaAutor: Malotínská AlenaDatum: 09.09.2007, 15:49:38
Ahojky ,mám to samé ,nemají to jen děti a mladí .Je mi 60 let ,nikdy jsem žádný kožní problém neměla a hle je to tu.Kožní lékař mi předepsalněco jako tělové mléko Excipila U Lipolotio a docela to pomohlo .Přeji všem hodně zdraví.Alena.