NÁZOR Z DISKUZE:
Autor:
M. Dočkal [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 10.09.2007, 07:24:17
Vážený pane doktore,
jsem rád, že můj osobní (! - nezevšeobecňujte) komentář vyvolal diskuzi, proto jsem jej taky napsal a čekal jsem první odezvy právě takové, jako byla ta Vaše, včetně Vaší nahrávky na smeč.
Je samozřejmé, že se leccos bude jistě v budoucnosti ještě někdy možná stahovat z trhu a máte pravdu, že je to běžné (lékárníci také přípravek od pacientů přebírají a v tom je nepochopení Vašich úvah - to je špatně, že přípravek přijímáme? Rozdělujte, prosím, dvě věci - ekonomika a farmacie. A toto rozdělení také nebylo narušeno.). Postupy pro to jsou však různé, např. je rozdíl i ve formě postupu u nás a v dalších zemích.
Nezlobte se však, nemohu s Vaším příspěvkem souhlasit, zejména pak s posledním odstavcem. Lidé i lékaři nás mezi obchodníky často velmi rádi zařazují, rovněž i státní instituce jako MZ ad. Jelikož je tedy lékárenství již díky nastavenému současnému tzv. tržnímu systému nutné vnímat i po stránce ekonomické, nelze než vnímat tento případ stahování rovněž také ekonomicky. To je fakt a není na tom nic "k odhalování". Jistě i Vy, jako lékař, neděláte své povolání, jak často slýcháme z úst vašich představitelů, čistě z charitativních dúvodů a jako poslání (nebo Vám nebude vadit, že Vám ZP či zaměstnavatel zaplatí třeba až po půl roce?). Zejména je však Vaše poznámka, že nejsme zdravotníci, ale obchodníci velmi úsměvná v době, kdy se vaši představitelé po tomto víkendu opět shodli na stávce a uzavření ordinací (= pacienti jako rukojmí, to jste zdravotníci?), protože mají málo peněz. Vnímám to jako pregnantnější důkaz toho, že ani lékaři, dle Vaší úvahy, nejsou již dávno zdravotníci, ale pouze obchodníci (definitivně se jimi stanou od 1.1.2008). Jelikož stále stávkují i za bývalého i za současného ministra je vidět, že ministrem to asi nebude a že o peníze jde až v první řadě.
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Petra Nejezchlebová
Datum: 10.09.2007, 23:16:34
Opravdu mě udivuje, že někteří kolegové mají čas se zabývat takovýma pitomostma jako je filozofické rozpitvávání technické stránky vracení Silomatu. Prostě Silomat od pacienta přeberu, oproti příjmovému dokladu vyplatím peníze (pro natvrdlé doporučuji samopropisující uneverzální příjmový a výdajový doklad za cca 7,50 sešitek), uklidním pacienta, 1x týdně odešlu na distribuci a běžím dělat další práci. Holt se stalo a sběr Silomatu je součástí naší práce. Co vám na tom vadí? To Vás pacienti zdržují od čtení novin nebo co?