NÁZOR Z DISKUZE:
Autor:
Martin [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 18.04.2010, 12:03:58
Začalo to jako chřipka, která mi sedla na průdušky. Už jsem se děsil, že je to třetí zánět průdušek teď na jaře. Obvodní lékařka mi vždy dala nějaká běžná antibiotika. Připadalo mi, ale, že třetí antibiotika jsou už nesmyslná, a tak jsem je odmítl. Večer vylézám z vany a všiml jsem si pěticentimetrové skvrny v podpaždí a odtud výsev centimetr malých flíčků, které urputně svědily. A flíčky se začínají rozsévat na nových a nových místech. Neustále mám kašel - údajně jde, dle této diskuse, o mykobaktérie držící se v plicích. V pondělí jdu k dermatologovi a doufám, že mi nebude předepisovat sýrové masti nebo kortikoidy. Tady čtu, že ideální je Erythromycin E.S.400mg 2 x denně. Standartně to ale každý dermatolog léčí úplně odlišně a názory, byť sporadické, se různí.
To nám to jaro pěkně začíná!:-)
Re: Pityriasis roseaAutor: Honza
Datum: 24.04.2010, 23:45:20
Dobrý den ! U mě to začalo jako u Martina, jako chřipka v průběhu týdne a taky zánět bronchů s astmatem. Během minulého víkendu se udělal flek v podpaží,který děsně svědil a pak během dvou dní kompletní výsev v podbřišku, bedrech, v tříslech, břiše a nejvíc v podpaží po obou stranách. Nechal jsem to být tři dny a pozoroval, zastavilo se šíření puchýřů, některé typicky hnisaly čirými kapičkami a jiné už zasychaly. V úterý jsem se šel zeptat doktora. Doktorka na kožním mi nehodlala vůbec věnovat pozornost, 5 minut zapisovala kartu pacienta s anamnézou a pak jí stačilo 5 vteřin kouknutí a už mi psala dehtový pudr. Oč jde mi sdělila až na dotaz, proč to mám nedovedla vysvětlit, snad po lécích, které beru nebo alergie. Jenže já žádné léky neberu... Což jsem jí sdělil do anamnézy :) Nemělo to cenu otravovat, dozvěděl jsem se diagnozu, recept na mast a zbytek se dopídil v americké studii na internetu a v diskuzích. Nemazal jsem ničím, jedl ovoce zeleninu, pil zelený čaj, rozpustné C vitamín, pangamin, A, D vitamínové tobolky a normálně chodil do práce. Nebyl jsem svěží dva dny, svědilo mě, ale jen pár dní. Dnes je to přesně týden od prvního puchýře, některé už se ztratily, jiné jsou zaschlé a mizí a kůže postupně růžoví. Doporučuje se nepotit se, nesprchovat. No ale je to možné, když chodíte do práce ? Třikrát jsem měl během týdne trénink florbalu,