NÁZOR Z DISKUZE:
Autor:
Jitka [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 09.05.2005, 11:54:13
Od puberty mám na obou rukou atopický ekzém. Vždy šlo o vysušené nebo i mokvající mapy a fleky na rukou, které mi často praskaly do krve. Moje lékařka mi předepisuje Diprosone mast a Beloderm mast. Používám je již několik let bez vysazení a nyní jsem se dozvěděla, že je to nebezpečné pro zdraví. Moje lékařka mě na to dříve neupozornila. Až nyní, když jsem si ztěžovala, že se mi kůže na rukou nelíbí, je jako u starých lidí, tak mi na to odpověděla, že tyto léky nejsou na dlouhodobé používání a že mám používat i něco jiného a opět mi předepsala další dvě masti Diproson. Zajímá mě, jak moc je to pro zdraví nebezpečné /mazala jsem se vždy na noc skoro denně při zhoršení/, a jestli mohu tyto masti naráz po této době vysadit. V příbalovém letáku stojí, že délku léčby udává vždy lékař, lékařka mi je stále předepisovala s tím, že je mám používat a teď mám obavy o své zdraví. Děkuji za odpověď.
Re: Kožní problémy, ATOPICKÝ EKZÉM, ekzémy obecně - co s tím?Autor: Lucie HynkováDatum: 05.03.2010, 13:45:55
Nikdy jsem nemela problémy s kozními nemocemi, ale ted poslední rok me trápí ekzém nebo lisej zarudla pokozka ale dela se mi jen kolem pusy a na brade.Pouzívam mast beloderm skoro denne pac kdyz ji vysadim mam to zpatky.na kozni jsem si nezasla.Poratte mi prosim jak dlouho ji muzu jeste brat.A co potom na jare chceme miminko neni to na plod skodliví?dekuju za vasi odpoved.