Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky
LÉKÁRENSKÝ PODCAST|LÉKÁRNICKÁ INZERCE|pharma APATYKÁŘ®|ČESKÁ APATYKA|RODINNÁ LÉKÁRNA
MILIÓNOVÝ ČESKÝ FARMAWEB S EVROPSKÝM NADHLEDEM - 2769282 STAŽENÝCH PODCASTŮ, 130095 PRAVIDELNÝCH POSLUCHAČŮ!
DISKUSNÍ FORUM - Konkrétní diskuze k tématu

NÁZOR Z DISKUZE:
Autor: Marketa [Počet reakcí: 2, Zobrazit]
Datum: 14.12.2007, 16:58:29

Můj poznatek k pásovému oparu - herpes zoster -. Mám bohužel s tímto onemocněním tu nejhorší zkušenost.Opar mi zachvátil celou půlku obličeje a jak píše níže jedna paní - bolestí jsem lezla po zdi. V nemocnici jsem trávila celých 21 dní a myslela jsem, že se už živá domů nedostanu.Jsem však druhý měsíc doma a bolesti pořád přetrvávají. Svědění a pálení už beru jako nutné zlo. Paní primářka mě ujistila, že zhruba za 5 roků snad budu mít od bolestí pokoj. 3 týdny jsem trávila jen na kapačkách a slepá na jedno oko. Doteď mám levou půlku obličeje jako by mrtvou, ale jak já říkám - elektricky vodivou.V noci mě budí kruté bolesti. Hlava mě bolí 24 hod. denně a 7 dní v týdnu.V nemocnici jsem měla tu nejlepší péči a dostupná antivirotika, ale jak se zbavit bolesti, to mi nikdo nedokáže říct. Na levé oko jsem pořád skoro slepá, dělá mi velice zle světlo a hluk. Ze všech těch prášků a kapaček mi začala špatně pracovat i játra, to aby toho nebylo málo. Mám 53 roků a jsem pěkně na ,, hromadě ,, . Přežívám jen díky Brufenu...Je nějaké východisko ??? Prosím, poraďte. Děkuji.
Reakce na tento názor...
Re: K článku Pásový opar (herpes zoster)
Autor: David
Datum: 16.02.2010, 20:27:52

Dobrý den. Jsem 22 letý medik. Už po třetí se mi vrátil pásový opar v oblasti hlavy. Výrony puchýřků jsem neměl, zato se mi udělali ve vlasech na kůži hlavy takové táhlé valy, jakoby boule a byly bolestivé na dotek. K tomu se mi vždy udělá opar na rtu a celkově se cítím jen na to ležet v posteli. Naštěstí moje dermatoložka mi to zdiagnostikovala téměř ihned a zahájila léčbu Herpesinem, která je velice účinná. Nicméně to že se mi to vrací mě doslova ubíjí a už to řeším i se psychosomatikem. Nejhorší na tom však je, že o tom viru skoro všechno vim a mám tak ze všech komplikací velký strach, protože je jen věcí psychiky a času kdy se mi to vrátí zase. Obrana? Zinková mast, vit. C a B-komplex a dermatolog či váš obvodní lékař by vám měl předepsat antivirotickou léčku. Pro terapii bolestivých nervových následků se udává užívat B komplex a já bych ho doporučil i v tekuté podobě ve skle s uchem:-) nebo můžete taktéž požádat o B12 intramuskulárně injekčně. Ovšem z pozice té, že je to virus, se nedá dosáhnout terapeuticky úplného vyloučení viru z těla. Přežívá v nervech už od dob, kdy jsme měli plané neštovice, neboť tento virus je původcem i tohoto onemocnení. Snažte se obrnit i svoji psychyku. Imunitu ovlivňuje snad nejvíc ze všeho!!! Přeji vám, ať se vaších bolestí co nejdříve zbavíte!
Re: K článku Pásový opar (herpes zoster)
Autor: gabina
Datum: 23.10.2009, 14:44:53

Vazena pani, moje maminka prodela tez pasovy opar s podobnymi nasledky. Bolesti pretrvavaji jiz 8 let. Pravidelne dochazi do ambulance bolesti. Netrpte a take si tam zajdete. To je to nejlepsi reseni.
S pozdravem,
gbina
NÁVRAT K DISKUZI NA TÉMA:
K článku Pásový opar (herpes zoster)
HLEDEJTE U NEJVĚTŠÍCH!
HLEDEJTE ZDARMA PRÁCI V LÉKÁRNĚ NA NEJVĚTŠÍ ČESKÉ ONLINE LÉKÁRNICKÉ INZERCI! [nové okno]
VŠEOBECNÉ PODMÍNKY
ISSN 1214-0252, Copyright © 2000-2010, PharmDr. Martin Dočkal, Apatykář® je registrovaná ochranná známka
APATYKÁŘ®.info je součástí skupiny APATYKÁŘ®.net. Žádná část těchto stránek nesmí být nijak použita bez výslovného souhlasu autora!
Prohlášení vydavatele | Přístupný web | RSS | Pomoc a nápověda
Ctíme standardy: W3C-HTML 4.01, W3C-CSS, FEEDValidator, W3C-WAI - AAA, Cynthia Tested
Tyto internetové stránky odpovídají normě HONcode pro důvěryhodné zdravotnické informace: ověřit.