DISKUSNÍ FORUM - Konkrétní diskuze k tématu
TÉMA ZAVEDL(A):
MUDr. Radim Tichý [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 09.09.2007, 22:17:21
Firma Boehringer Ingelheim stahuje SILOMAT celosvětově. Není to první a zřejmě ani poslední léčivý přípravek, který byl a bude z trhu stažen.
Buďme rádí, že v oblasti farmacie tento mechanismus stahování celkem rychle funguje, na rozdíl od závadných hraček atd.
Samozřejmě, že se naskytnou v takové masivní celosvětové akci určité organizační problémy.
Pokud však lékárníci vidí danou akci pouze z pozice své peněženky (viz článek: Pro úvěr do banky), pak je mi jich líto a zároveň se opět utvrzuji, že z jejich proklamovaného tvrzení (myslím tím lékárníků), že "nejsou obchodníci ale zdravotníci" se tímto odhalili v plné své pravdě.
Reakce k tématu...
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Martina [Reaguje na:
Manager]
Datum: 13.09.2007, 18:02:25
Vážený pane "managere"
Já samozřejmě vím, co je to rychlá výzva, moderní techniku včetně internetu v lékárně běžně používám. Jen pro upřesnění : SÚKL to na svých stránkách oznámil až po 16 hod , do lékárny mi výzva přišla ve 17 hod a v na ČT to vysílali ve zprávách už v 15 hod. Trošku zvláštní, ne? Takže souhlasím s Evou, abyste z nás laskavě nedělal hlupáky.
Do dob před sto lety bych se ráda vrátila, protože tehdy práce v lékárně byla dle mě to "opravdové" lékárenství. Ale to se farmamanagerovi těžce vysvětluje.
Tím končím s příspěvky na tuto diskuzi, je pro mě ztráta času na tuto provokaci dále reagovat.
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: lékárník z uzavřeného fora [Reaguje na:
Manager]
Datum: 13.09.2007, 17:37:30
Problém je právě v tom, že nejprve byla informace v tv a radiu, teprve potom rychlá výzva do lékáren. Jako pharmamanager jistě víte, že by to mělo být obráceně...
P.S. Trochu mě v této souvislosti překvapuje, že ze své pozice máte rovněž přístup do uzavřené diskuze lékárníků - členů komory.
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Manager [Reaguje na:
Eva] [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 13.09.2007, 16:59:21
Vazena pani Evo,
reagoval jsem pouze na diskusi pani Martiny, viz jeji text:
"ale nelíbí se mi, že firma oznámí do televize, že pacientů budou v lékárnách vráceny peníze, aniž by to předem oznámila nám. To mě dost vadí. "
Nedelam v zadnem pripade z lekaniku hlupaky a pokud vsichni lekarnici ctou rychle vyzvy (píšete doslovne "témeř všechny lékárny"), tak nevim proc se to pani Martina dozvedela az z televize.
Mimochodem na uzavrenem diskusnim servru lekarnicke komory tykajici se Silomatu je takovych stesku lekarniku, ze nevedeli a nikdo je predem neinformoval nekolik. Takze temer vsichni se nerovna vsichni
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Eva [Reaguje na:
Manager] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 13.09.2007, 12:27:56
Prosim o sdeleni (popr. odbornou radu), jak by jste Vy resila dany postup, kdyz rada lekaren v CR nema zrizen jakykoliv informacni kontakt pro rychlou vyzvu a pokud toto ma, tak vubec se neobtezuje prubezne tyto kontakty, informace a vyzvy sledovat. ....
Vážená managerko farmfirmy,
Asi Vám není vůbec známo, že témeř všechny lékárny několikrát denně používají internet ke stahování dodacích listů od dodavatelů, docházejí zde výzvy a oznámení z PSL a spousta dalších např.obchodních nabídek .
Nedělejte prosím hloupou a nedělejte hlupáky z lékárníku, nezaslouží si to.
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Manager [Reaguje na:
Martina] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 12.09.2007, 21:52:02
Vazena slecno/pani Martino,
existuji jasna pravidla (V CR je to SUKL) pro rychlou vyzvu z hlediska hlaseni nezadoucich ucinku leciv a event. stahovani z duvodu zavadnosti a pod.
Firma Boeringer neozamila predem zadnym medialnim prostredkum vcetne TV, jakekoliv informace, ktere by predtim nekonsultovala s prislusnymi statnimi autoritami vcetne SUKLu.
Prosim o sdeleni (popr. odbornou radu), jak by jste Vy resila dany postup, kdyz rada lekaren v CR nema zrizen jakykoliv informacni kontakt pro rychlou vyzvu a pokud toto ma, tak vubec se neobtezuje prubezne tyto kontakty, informace a vyzvy sledovat.
Domnivate se, ze vyrobni global phrama firmy maji pro 2300 lekaren v CR a minimalne dalsich stovek tisic lekaren v celem svete zridit pro tyto pripady rychle posly a pod.
Pokud se domnivate, ze "lekarnici jsou podelani z farmafirem a lezou jim do zadku" prosim o sdeleni, co by jste asi ve vasich lekarnach prodavali....snad se nechcete vratit do doby pred 100 lety, kdy min. 80 procent lecivych pripravku se v samotnych lekarnach vyrabelo (laboratorne pripravovalo)
Preji Vam hezky vecer a tesim se na Vasi reakci.
Manager pharmafirmy, ktery nic nema spolecneho s Boeringer.
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Martina [Reaguje na:
Petra] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 12.09.2007, 19:00:47
Vážená paní/slečno Petro,
když už tady předhazujete poučky doc. Ruska, tak myslím, že by Vás hnal, kdyby slyšel, že "poskytujete služby zákazníkům" v lékárně (možná jiná, daleko starší profese). On totiž vždy mluvil o poskytování "lékárenské péče pacientům".
Jinak si taky myslím, že jste nepochopila podstatu úvodníku, ale po přečtení Vašich příspěvků mi připadá ztráta času Vám to vysvětlovat. Jen nevím, proč my, lékárníci jsme pořád tak podělaní z nějakých farmafirem a lezeme jim do zadku. Proti stahování Silomatu nic nemám, to beru jako samozřejmost, že ho odebíráme zpět, ale nelíbí se mi, že firma oznámí do televize, že pacientů budou v lékárnách vráceny peníze, aniž by to předem oznámila nám. To mě dost vadí.
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Petra [Reaguje na:
MUDr. Radim Tichý] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 11.09.2007, 22:43:11
No já nestačím valit oči.
Danový poradce, který si plete FÚ s Finančním ředitelstvím. Lékárník který se prezentuje na veřejnosti a přitom zapoměl na poučky doc.Ruska o poslání farmacie a nikdy neslyšel výraz služba zákazníkum. Místo toho se děsí, že mu měsíc bude chybět pár stovek v kase.
A k dotazum: Ano, financak u nas byl. Bez výhrad.
A nejsme v tom sami. Nokia vrací peníze za vadné baterie. Mattel za panenky Poly, ze kterých vypadávají magnetky. Právě jsme s dcerou jednu vrátily v Tescu, i když ji babička koupila kdovíkde. A to si pamatuju že se měnily součástky Toyot a Mercedesu, a to i těch koupených v bazaru. Dell bral zpět notebooky. Jak to asi učtujou a mají s tím nějaký problém? A jak to asi řeší se Silomatem v Anglii, Francii, Japonsku nebo Mexiku? Určitě jednoduše.
Kolegovi Blbému a panu doktoru Tichému kledně svou adresu sdělím.
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Blbý Lékárník [Reaguje na:
daňový poradce]
Datum: 11.09.2007, 22:07:15
Vážený pane Mareši,
jak by jste prosím Vy jako daňový poradce řešil stahování závadného léku z trhu. Rád se nechám nejen já poučit, ale bude Vám určitě vděčná pharma firma Boeringer a také min. 2300 lékáren v ČR a několik stovek tisíc lékáren v celém světě.
Pokud se Vám ještě povede Vaši fundovanou odbornou radu zpeněžit (z vlastní zkušenosti 1 rada daňového poradce = min. 1.000 Kč), tak jste milionář.
S přátelkým pozdravem skoro Blbý Lékárník
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: daňový poradce [Reaguje na:
Petra Nejezchlebová] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 11.09.2007, 17:41:16
Vážená paní lékárnice,
i přesto, že o to v článku nešlo, přiznám se, že by mě vcelku ten Váš způsob "vracení peněz" zajímal. Já si totiž taky nemyslím, že je to jen "pitomost a filozofické rozpitvávání technické stránky", ale úvaha je na reálném podkladě. Nevím, jestli jste kdy měla kontrolu z FÚ, my ano. A věřte, že se jim nelíbily daleko větší "pitomosti", než tato poměrně zásadní věc. Navíc, z obchodního hlediska se jedná o obchodní vztah, kdy Vám nemůže jen tak někdo něco nějak jednostranně přikázat. Děkuji Mareš
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: M. Dočkal [Reaguje na:
Petra Nejezchlebová]
Datum: 11.09.2007, 07:10:36
Děkuji za poučení. Možná by napříště, místo osobních invektiv, bylo vhodné naučit se číst. Pak byste totiž zjistila, že můj komentář byl naprosto o něčem jiném, než jste se nám, sice dlouze nicméně zcela zbytečně, snažila vysvětlit. Neřešilo se ani tak "technické vracení silomatu", ale princip "úvěrování" soukromé firmy na úkor lékáren, který je zcela identický s neustálými stesky lékárníků, kterak jim pojišťovny špatně a pozdě platí (a tím, že dotují, popř. úvěrují systém)... Pro natvrdlé: někomu půjčíte bezúročně na několik měsíců peníze a vyřídíte za něj zdarma celou administrativu. Rád se nechám poučit, kde to takto běžně funguje.
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: Petra Nejezchlebová [Reaguje na:
M. Dočkal] [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 10.09.2007, 23:16:34
Opravdu mě udivuje, že někteří kolegové mají čas se zabývat takovýma pitomostma jako je filozofické rozpitvávání technické stránky vracení Silomatu. Prostě Silomat od pacienta přeberu, oproti příjmovému dokladu vyplatím peníze (pro natvrdlé doporučuji samopropisující uneverzální příjmový a výdajový doklad za cca 7,50 sešitek), uklidním pacienta, 1x týdně odešlu na distribuci a běžím dělat další práci. Holt se stalo a sběr Silomatu je součástí naší práce. Co vám na tom vadí? To Vás pacienti zdržují od čtení novin nebo co?
Re: K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!Autor: M. Dočkal [Reaguje na:
MUDr. Radim Tichý] [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 10.09.2007, 07:24:17
Vážený pane doktore,
jsem rád, že můj osobní (! - nezevšeobecňujte) komentář vyvolal diskuzi, proto jsem jej taky napsal a čekal jsem první odezvy právě takové, jako byla ta Vaše, včetně Vaší nahrávky na smeč.
Je samozřejmé, že se leccos bude jistě v budoucnosti ještě někdy možná stahovat z trhu a máte pravdu, že je to běžné (lékárníci také přípravek od pacientů přebírají a v tom je nepochopení Vašich úvah - to je špatně, že přípravek přijímáme? Rozdělujte, prosím, dvě věci - ekonomika a farmacie. A toto rozdělení také nebylo narušeno.). Postupy pro to jsou však různé, např. je rozdíl i ve formě postupu u nás a v dalších zemích.
Nezlobte se však, nemohu s Vaším příspěvkem souhlasit, zejména pak s posledním odstavcem. Lidé i lékaři nás mezi obchodníky často velmi rádi zařazují, rovněž i státní instituce jako MZ ad. Jelikož je tedy lékárenství již díky nastavenému současnému tzv. tržnímu systému nutné vnímat i po stránce ekonomické, nelze než vnímat tento případ stahování rovněž také ekonomicky. To je fakt a není na tom nic "k odhalování". Jistě i Vy, jako lékař, neděláte své povolání, jak často slýcháme z úst vašich představitelů, čistě z charitativních dúvodů a jako poslání (nebo Vám nebude vadit, že Vám ZP či zaměstnavatel zaplatí třeba až po půl roce?). Zejména je však Vaše poznámka, že nejsme zdravotníci, ale obchodníci velmi úsměvná v době, kdy se vaši představitelé po tomto víkendu opět shodli na stávce a uzavření ordinací (= pacienti jako rukojmí, to jste zdravotníci?), protože mají málo peněz. Vnímám to jako pregnantnější důkaz toho, že ani lékaři, dle Vaší úvahy, nejsou již dávno zdravotníci, ale pouze obchodníci (definitivně se jimi stanou od 1.1.2008). Jelikož stále stávkují i za bývalého i za současného ministra je vidět, že ministrem to asi nebude a že o peníze jde až v první řadě.
NEZAPOMEŇTE, TÉMA TÉTO DISKUZE JE:
K článku Pro úvěr do banky? Ani omylem!