DISKUZNÍ FÓRUM - Konkrétní diskuze k tématu
TÉMA ZAVEDL(A):
Ája [Počet reakcí: 92,
Zobrazit]
Datum: 12.12.2004, 17:20:18
Zná někdo tuto chorobu? Popř má zkušenosti s její léčbou?
Díky
Reakce k tématu...
Re: K článku VitiligoAutor: Marta Machová [Reaguje na:
Jitka Vrbková]
Datum: 31.08.2010, 20:54:56
Dobrý den. Zaujal mne váš příspěvek o vitiligu,kde píšete, že vám pomáhá čaj Vitiligo, ráda bych ho také vyzkoušela. Prosila bych adresu, kde čaj v Jihlavě kupujete. Vitligo mám asi 30 let, zpočátku to byly malé skvrnky, které se velmi pomalu rozšiřovaly, ale také jisté období se zmenšovaly. Určitě na to má velký vliv jestli jsem v pohodě.
Moc děkuji a zdravím. Marta
Re: K článku VitiligoAutor: Ivo [Reaguje na:
Jitka]
Datum: 18.08.2010, 12:14:45
Ahoj Jitko - mám vitiligo cca od 7 let. Příští měsíc mi bude 44. Mám rozsah cca 60% a zcela bílé vlasy a přesto jsem se v sobotu vrátil z Turecka. Moře se neboj a lidí si nevšímej. Používal jsem krém Daylong s vysokým faktorem (50), abych se nespálil a kryl se slunečníkem. Když bylo nejhůř koupal jsem se v tričku.
Re: K článku VitiligoAutor: dana [Reaguje na:
Romana]
Datum: 12.08.2010, 15:53:33
Je mi to moc líto vím jak se cítíte , je mě dnes 57 let a začlo to stejně napřed jeden flíček a pak o něco víc nejhorší je ,že se to tváří že na jedné straně to zhnědne a na druhé objevý ,když mě bylo 6let tak říkali v pubertě se to zlepší,ale bohužel dodnes se stim peru letos jsem se spalila od sluníčka na rukou po mazaní pantenolem mam opět v bílích skvrnach hnědé tečky a tak je to už 50let třeba se najde metoda která pomůže ale ja na ní čekám dodnes musela jsem se stím naučit žít a doufat že bude líp Dana
Re: K článku VitiligoAutor: Romana [Reaguje na:
Ája] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 27.07.2010, 01:34:45
Mám šestiletého syna a zhruba před 4 měsíci se mu začaly objevovat malé bílé skvrny na krku, v tříslech,v podpaží a pod koleny. Nyní po tak krátké době od prvního flíčku, má těchto fleků více a více různě po těle. Nyní absolvuje léčbu v PUVA kabině a zároveň jsme používali Vitiskin gel. Na jednom z prvních fleků na krku se po cca 1. měsíční léčbě začaly zpět objevovat malinké hnědé pigmentové tečky.
Lékařka však neví, zda to je díky PUVA nebo Vitiskinu. Tak nyní jezdíme pouze na PUVA bez mazání gelem a pak nebudeme jezdit na PUVA a máme ho prý mazat pouze Vitiskinem.
Trápí nás to, naštěstí si to syn ještě moc neuvědomuje. Nevíte někdo jak pomoci takto malým dětem? Nikdo v rodině nic takového nemá. Děkuji předem za jakoukoli pomoc a radu.
Re: K článku VitiligoAutor: Marie [Reaguje na:
O.M.]
Datum: 26.07.2010, 21:31:22
Dobrý den,mám vitiligo 8 let,rok od roku se rozrůstá,dr.doporučil Novitil a světloléčbu.Pomohlo moře,opálily se mi kruhy pod očima,bez Novitilu ale s padesátkou plus UV opalovákem.
VitiligoAutor: Monika
Datum: 22.07.2010, 18:39:24
Může mi někdo popsat kdo má zkušenosti se solárkem a funguje to na vitiligo, jak a čím se mazat?
Re: K článku VitiligoAutor: Iva [Reaguje na:
Petra]
Datum: 17.07.2010, 10:29:56
Ahoj,prosím můžete mě sdělit, jak často si potírala mamka místa,jestli se vystavovala sluníčku,jedla nějaké vitamíny po tu dobu a za jak dlouho si začala všimát ,že se zase zapigmentovává?Mám, rozsáhlé celotělové vitiligo čtyři roky,pořád se zhoršuje a nic mě nikdy nepomohlo.Moc děkuji,strašně špatně to snáším psychicky.Iva z Brna
Re: K článku VitiligoAutor: Oldiškakuzilkova [Reaguje na:
maxinek]
Datum: 16.07.2010, 22:27:08
potrebuji adresu na dr. benakovou
Re: K článku VitiligoAutor: Vendula [Reaguje na:
Michaela B.]
Datum: 14.07.2010, 21:35:36
Dobrý den nasla jsem na http://www.svetlolecba.cz/product/novitil-dermabest-C2AE-51/ a chchi se zeptat zda je to pravý Novitil...prosím napis te na emaila jestli není napiste kolik by ot u vás stalo
Re: K článku VitiligoAutor: Petr [Reaguje na:
Jitka Homolova]
Datum: 14.07.2010, 20:11:51
Můžu vám ho sehnat.
Re: K článku VitiligoAutor: Míla [Reaguje na:
Michaela]
Datum: 13.07.2010, 09:17:44
Ahojte,chtěla bych se zeptat?Je při používání Vtiskinu nutné,nebo dobré mazat se ochrannými krémy v průbeho dne...děkuji za odpověď.Pěkný den.
Re: K článku VitiligoAutor: iva [Reaguje na:
Jitka]
Datum: 12.07.2010, 12:26:48
Ahoj Jitko,
mám vitiligo ve velmi rozšířené podobě, jsem celá jako dalmatin, u moře jsem byla mnohokrát, zdravou kůži mám hodně snědou, takže kontrast v létě je mnohem silnější než přes zimu, protože se moc nemažu UVfiltrem, jen když je slunce moc agresivní, protože pak bílé fleky spálením bolí. K moři klidně jeď, vezmi s sebou krém s vysokým UV filtrem a maž se raději úplně celá, také si vezmi plážový stan, ve kterém se budeš také chránit. Lidi se na tebe budou možná dívat první nebo druhý den, pak si na tebe zvyknou a ty si hlavně s dětmi užij krásnou dovolenou. Já už nic neřeším, chodím do práce v krátké sukni i rukávy mám krátké, to víš, že mi není jedno, jak vypadám, ale nemá cenu se trápit. Hlavně že jsme zdravé a děti také, ne?
Iva
Re: K článku VitiligoAutor: Jitka Homolova [Reaguje na:
petr] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 12.07.2010, 09:41:32
Dobrý den,mohla bych poprosit o info,jak se dostanu k přípravku Melagenina Plus.
Děkuji
Re: K článku VitiligoAutor: Ela [Reaguje na:
petra k]
Datum: 07.07.2010, 14:48:03
Dobry den,chcem sa spytat Petry či priatel ma stale zmenene stravovaoie navyky prisnu dietu.
Re: K článku VitiligoAutor: Lenka [Reaguje na:
Jitka]
Datum: 06.07.2010, 16:22:16
Jitko, tobě bych radila projít si hlavně tyto stránky: http://www.editasipeky.sk/www/?clid=317 vytvořila je paní Edita Sipeky a je známá na slovensku jako cvičitelka a píše o zdravé stravě...ona prý měla vitiligo velmi rozšířené. Ztratila víc než 70% pigmentu a nikdy se nijak neléčila. Pak změnila stravování a pigment se začal vracet ....však si to sama pročti a věřím, že ti to dodá optimismu stejně jako mně :-)
Jitka]
Datum: 06.07.2010, 16:10:07
Mám vitiligo hlavně v rozkroku, pak různě po těle(podpaží, nárt, zápěstí, kotník, na boku, ruce) menší fleky většinou velikosti pětikoruny..každý rok se mi objeví nějaký nový flek a já z toho šílím :-( léčila jsem se vitixem, ale bez úspěchu a pak jsem začala pročítat různé diskuze(dobrá je třeba tahle: http://cukrovka.zdravie.sk/sz/510/t18384/p3/vitiligo.html nebo http://www.editasipeky.sk/www/?clid=31). Projeďte si na netu, jak čistit játra..tam najdete, které potraviny jsou vhodné a které ne..já navíc užívám doplněk stravy ostropestřec(v tabletkách), který regeneruje játra a tinkturu z pakmínu(užívá se 3x denně 7 kapek a stojí 40Kč - najdete to na netu). Já se snažím vyřadit z jídelníčku o nejvíce mastných jídel, mléko, také čokoláda by se prý jíst neměla a také piju hodně vody(vyřadila jsem uplně kávu a čaje piji jen bylinkové)..nečekejte výsledky za týden..já začala pozorovat první změny až tak po měsíci..je to dlouhodobá záležitost! Možná se mi vitiligo nevyléčí úplně, ale chci to aspoň zastavit, tak se snažím aspoň tu stravu upravit..ale jde to těžko:-( mám navíc jednovaječné dvojče, které vitiligo nemá a láduje se přede mnou těmi největšími lahůdkami, které já jíst nesmím, ale pomalu si zvykám :-)
Re: K článku VitiligoAutor: Vladka [Reaguje na:
Jitka]
Datum: 05.07.2010, 10:50:53
Také moc prosím o zprávu o změně stravy. Děkuji
Re: K článku VitiligoAutor: Jitka [Reaguje na:
Jitka] [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 02.07.2010, 18:45:42
Nečetla jsem všechny příspěvky, jen poslední stránku, chystám se dočíst postupně. Ale zajímalo by mě, kolik z vás jezdí k moři? Jak jsem psala, od puberty jsem se v podstatě v létě zahalovala, teď chodím aspoň v tílku nebo krátkém rukávu a kalhotech. Takže za ty roky neslunění mám vybledlá i ta ložiska s pigmentem a bílé plochy nejsou tak výrazné. Nikdy jsem nebyla u moře, ale chtěla bych tam jet alespoň jednou za život, kvůli sobě i kvůli dětem. Ale bojím se, jak na to bude reagovat moje kůže. Bílé fleky samozřejmě víc vystoupí, protože pokožka s pigmentem se víc opálí a já mám obavy, jestli to ustojím. Nejvíc se asi bojím, že by se mi to hodně zvýraznilo v obličeji a vypadala bych jako klaun. Teď si toho v obličeji skoro nikdo nevšimne. Taky mám obavy, aby se kůže nespálila, i když třeba použiju krémy s vysokým faktorem. Uvítám nějaké zkušenosti, rady apod. A taky jak jste se cítili u moře v plavkách, mezi "normálními" lidmi. Koukali na vás, bylo vám to nepříjemné, jak jste se s tímto vypořádali?
Lenka] [Počet reakcí: 3,
Zobrazit]
Datum: 02.07.2010, 18:41:13
Lenko, to je zajímavé. Jak konkrétně jsi stravu změnila? A jak moc vitiligo rozšířené máš?
Zobrazit]
Datum: 02.07.2010, 18:39:13
Mám vitiligo od 6 let, kdy to začalo malým flíčkem kolem mateřského znaménka na zádech. Teď je mi 35. V pubertě, která byla pro mě ohledně vitiga nejhorší, jak fyzicky, tak psychicky, se mi to rozjelo po celém těle, takže mám fleky na všech částech těla, různě velké. Probrečela jsem spoustu letních dní. Letní prázdniny jsem milovala a nenáviděla zároveň, záviděla holkám opálení a barevnou celistvost. Od puberty jsem se neslunila, chodila zahalená, takže mi i místa s pigmentem víc vybledla a ten rozdíl není tak výrazný. Po 20.roku jsem se trochu víc odvázala a začala jsem aspoň chodit v triku nebo tílku. Tam jsou tedy fleky jasně vidět, ale na těch rukách to až tak neřeším. Nicméně kalhoty nosím stále, na veřejné koupaliště odvahu nemám. Měla jsem období, že jsem si alespoň nohy natírala samoopalovacími krémy a aspoň chvíli jsem si vychutnávala pocit ženskosti v sukních a kraťasech. Ale jsem tvor líny, navíc se mi nelíbí ten rozdíl mezi natřenými nohy a ostatními nenatřenými částmi těla a taky to dlouho nevydrží. Takže raději nosím ty kalhoty. Obličej, i když se ochránnými krémy nenatírám, se mi kupodivu celkem slil, takže vypadá jakž takž celistvě, takže zatím nemám potřebu řešit to make-upy. Lidé akorát říkají, že jsem bledší.
petra k] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 01.07.2010, 11:09:37
Děkuji Petře za příspěvek! Já mám vitiligo asi 8 let. Sice se mi ustálilo na několika flecích, ale každý rok se mi objevují nové skvrnky..8 let vitiligo spalo a spíš se skvrny zvětšovaly..asi před 2 měsíci jsem změnila stravování(zkouším očistu jater), koupila jsem si tabletky,které obsahují ostropestřec a do toho ještě užívám tinkturu z pakmínu...nevím, co z toho všeho pomáhá, ale skrvny se mění, zmenšují se a začíná se mi v podobě malých hnědých teček vracet pigment! Jsou to sice jen malé tečky, ale já jsem šťastná, že se po tolika letech vůbec něco děje! Takže osobně radím léčit tělo zevnitř, hlavně se zaměřit na játra a celkovou detoxikaci organismu. Držím pěsti všem, kteří s vitiligem bojují! Nevzdávejte to a mějte se rádi! :-)
petr]
Datum: 14.06.2010, 20:52:07
Jak působí melagenina na vitiligo? Máte někdo zkušenosti?
Re: K článku VitiligoAutor: petr [Reaguje na:
Johana] [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 14.06.2010, 20:14:51
Piloactive lotion je na vlasy ne na vitiligo, máte asi na mysli kubánský přípravek Melagenina Plus, který je na léčbu vitiliga. Pokud by jste ho nemohla sehnat můžu se na mně obrátit.
šárka]
Datum: 14.06.2010, 20:08:28
Novitil si můžete objednat na strankach www svetlolecba cz
vitiligoAutor: šárka [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 14.06.2010, 17:25:38
Zdravím všechny,mám vitiligo už13let a po porodu se mi flíčky zvětšily.Napište mi prosím,kde si můžu objednat Novitil.Děkuji
Re: K článku VitiligoAutor: radka [Reaguje na:
lenka]
Datum: 02.06.2010, 20:54:46
Ahoj lenko. Též jsem přemýšlela nad lampou, ale nevím jakou.Myslíš, že horské sluníčko-lampa by byla vhodná?!Myslím tu přepínací i na solux.
Re: K článku VitiligoAutor: radka [Reaguje na:
Jarka]
Datum: 02.06.2010, 20:50:05
Ahoj jarko. Můžeš mi prosím napsat, o jak veliké balení jde a kolik stojí?Díky
Re: K článku VitiligoAutor: Radka [Reaguje na:
Martina]
Datum: 02.06.2010, 20:35:50
Ahoj martino.Chtěla bych se Tě zeptat,co je to ta světloléčba a zda jsi po natření vitixem chodila na slunce,či nikoli a stačilo pouze natírat postižené místa.Díky
Re: K článku VitiligoAutor: ALŽBETA JAROLIMOVA [Reaguje na:
Irina]
Datum: 24.05.2010, 08:58:18
dobrý den
chci se prosím zeptat proč se tento lék vitilem + nedá koupit legálně v lékarnách když je učinný na 70% ráda bych si ho zakoupila v mém bydlišti MOST děkuji
Miroslava ]
Datum: 16.05.2010, 13:39:11
Kontakt na prodej čaje na vitiligo jsem psala zde 17.11.2009. Podívejte se o pár příspěvků níže.
Re: K článku VitiligoAutor: Miroslava [Reaguje na:
Jitka Vrbková] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 15.05.2010, 18:08:42
prosim o adresu nebo kontakt na čaj na vitiligo dekuji
Re: K článku VitiligoAutor: petra k [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 15.04.2010, 22:37:01
zdravim, asi pred 3 roky mi tahle diskuze hodne pomohla, kdyz jsem hledala leceni vitiliga pro pritele. mel vitiligo zhruba 4 roky, fleky u koutku ust, kolem oci az po oboci, ktere mu v 25 letech zacalo sedivet a pak ruce... Vyzkouseli jsme vsecho, penez hromada, nastesi nezijeme v CZ, ale v Italii, rovnou u more, takze aspon to slunicko bylo zdarma. nepomohlo nic. pak jsem mu nasadila 1 mesic Protopic, nejake ty vitaminy kolem ( PABA, kvasnice, kyselinu listovou ) a tvrdou ocistnou dietu ( ovoce, zelenina, bily maso, ryze, k piti jenom voda, zadny tuky, mliko, syry,pecivo...). Kdosi tvrdil, ze by to mohlo byt od jater, tak jsem to chtela zkusit ocistou. po mesici se priteli proti zakazu podarilo priopit na kamaradovych narozeninach a vratil se domu az okolo poledniho, pekne pod italskym jarnim slunickem. fleky zcervenely, myslela jsem si, ze jsou pouze spaleny, ale stal se zazrak: kdyz spaleni opadlo, fleky byly pryc. kompletne! 1 mesic, 1 opaleni, 1 baleni Protopicu. to vsechno na jare 2008 a zatim jsme v pohode. pisu to jsem proto, ze mi kdysi toto forum hodne pomohlo, snad ja pomuzu nekomu podobne zoufalemu...
Re: K článku VitiligoAutor: Věra HOŘEJŠÍDatum: 09.04.2010, 19:04:29
prosím o konkrétní internetovou adresu,ne které jde objednat NOVITIL,VELKÉDÍ
Re: K článku VitiligoAutor: casemccoy [Reaguje na:
STAN NED]
Datum: 01.04.2010, 18:39:05
omg, nelez na slunko vubec a mista treba kolem oci natirej 50kou kremem aby nebyl tak razantni prechod. a taky ruce jestli tam mas fleky.. ja bych nevylez nenatrenej nikdy...
od te doby co se natiram tak si treba na tech rukach toho nikdo nevsiml a to je mam docela flekaty
Re: K článku VitiligoAutor: Tomáš [Reaguje na:
Zdeněk]
Datum: 21.03.2010, 21:21:42
Dobrý den.
V případě Josefa se bude s největší pravděpodobností jednat o "nemoc z povolání". Pracuje jako policeiní komisař, takže v úvahu připadá na prvním místě stres. Jak již ale Josef zmínil, je to vada pouze kosmetická - chápu že pro něj velice nepříjemná ale žít se s tím dá a dost možná, že to dříve či později odezní samo. Navíc, Josefe, není to zase tak moc vidět...
Re: K článku VitiligoAutor: Jarka [Reaguje na:
Marcela] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 27.02.2010, 02:01:44
Já mám Vitiligo od 26 let.Dnes e mi 52 let.V knize it s vitamíny jsem vyčetla doporučení na PABA.Začala jsem se ptát u lékařů.Odpověď byla,že nevědí o jaký lék se jedná.Až v jedné lékárně věděli o co jde a objednali mi ji.Zatím nevím,vzala jsem asi 10 tablet.
Jiřina Kulíšková]
Datum: 17.11.2009, 16:21:21
Já piju čaj na vitiligo teprve 2 měsíce,tak se zatím pigment neobjevuje. To je krátká doba,prý až tak za 4 měsíce. Čaj jsem si objednávala na doporučení hodné paní z Bylinky - viz příspěvek níže u ROSA CANINA - tel. 549 420 289, objednávala jsem si 250 g a s poštovným stál 182 Kč. Piju ho jednou denně. Musím věřit,že pomůže alespoň trochu. Paní v příspěvku níže pomáhá.
Re: K článku VitiligoAutor: Jiřina Kulíšková [Reaguje na:
Zobrazit]
Datum: 16.11.2009, 19:49:06
Prosím o adresu kde se může koupit čaj Vitiligo a jaké množství si mám pro začátek objednat,aby mně vydržel do jara.
Opravdu Vám pomahá?
Děkuji za odpověď .
Re: K článku VitiligoAutor: Jiřina Kulíšková [Reaguje na:
lenka]
Datum: 16.11.2009, 19:43:42
Mám také velké problémy s vitiligem,na obličeji se mě to zlepšilo pomocí Vitiskinu.Chtěla bych zkusit Novitil.Prosila bych Vás o adresu kde se objednává a radu kde a jakou koupit lampu.
Děkui za odpověď.
Re: K článku VitiligoAutor: lenka [Reaguje na:
Vladka] [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 08.11.2009, 20:09:56
Já mám od března novitil a zatím musím napsat,že nelituji,že jsem si ho objednala.V létě jsem s ním měla úspěch ,akorát teď chybí sluníčko,tak přemýšlím nad lampou.
Re: K článku VitiligoAutor: Vladimír [Reaguje na:
O.M.]
Datum: 05.11.2009, 09:12:08
Vážení je mi 56 let a vitiligo se mi začalo projevovat v 9 letech. Za svůj život jsem vyskoušel vše na léčbu. Nechci vás deprimovat, ale zázračné léčby nejsou!! Jediné, co je účinné, alespoň mně to pomohlo, je vyhýbat se slunci jako čert kříži a domluvit se v některém kosmetickém ústavu, který je pod lékařskou kontrolou, na výrobě BĚLÍCÍHO KRÉMU. Tím se pak natírat. Různé čaje, pilulky, obklady a jiné Vám nepomůžou. Pokud ano, nemáte vitiligo. Pokud dáte na různé šamany a to i mezi doktory, odrovnáte si jiné orgány v těle a přibudou Vám k vitilgu doopravdy vážné zdravotní problémy. Já jsem si je způsobil užíváním MELADININU, doporučeným lékařem.
Život s vitiligem je boj s hloupostí okolí. Jsou lidé, kteří jsou na tom daleko hůř. Vladimír M.
míša]
Datum: 21.09.2009, 16:39:45
Tak já skoro týden piju čajíček na vitiligo.
Re: K článku VitiligoAutor: O.M. [Reaguje na:
Ája] [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 21.09.2009, 12:05:20
Mám vitiligo hlavně v rozkroku a dále menší flíčky na místech kde vitiligo bývá (loket, koleno, prsty, podpaží, pod obočím). Doktor mi předepsal fotoléčbu UVA + vitiskin.
Všude ale čtu, že buď UVA+psoralen nebo lépe UVB 308/311nm+vitix/novitil/apod. Mám důvod mu nedůvěřovat?
Re: K článku VitiligoAutor: míša [Reaguje na:
Zobrazit]
Datum: 20.09.2009, 20:39:03
Dobrý večer, mohu poprosit o tu adresu ale moc tomu nevěřím, mám tečky po nohou a myslím si že už se mi tečkujou i stehna. A jak vám ten čajík pomáhá? díky za radu a adresu Míša
Re: K článku VitiligoAutor: Dana [Reaguje na:
Jitka Vrbková]
Datum: 10.09.2009, 19:55:21
V každém případě děkuji za typ.Pokud by to bylo možné, byla bych ráda i když přednostně se jej pokusím sehnat tady v lékárně. Zkoušela jsem delší dobu Vitix, ale bez výsledku. Děkuji. Dana
Re: K článku VitiligoAutor: Jitka Vrbková [Reaguje na:
Vladka] [Počet reakcí: 5,
Zobrazit]
Datum: 09.09.2009, 15:47:18
Dobrý den. Mám vitiligo již 20let. Nedavno se mi dostal do ruky čaj Vitiligo. Piji ho asi 4 měsíce 1x denně. Mohu opravdu říci, že je to první co mi pomáhá. Stojí 50,- Kč a kupuji ho v Jihlavě v Bylince. Pokud budete mít zájem pošlu adresu. Mějte se hezky Jitka
Terka]
Datum: 18.08.2009, 13:21:26
Terko to asi nejste u VZP ??? Já ho mám taky na předpis, ale pojišťovna připlácí údajně jen malým dětem.
Re: K článku VitiligoAutor: Marcela [Reaguje na:
Zobrazit]
Datum: 11.08.2009, 14:07:07
Moje lékařka mi doporučila kyselinu para-aminobenzoovou PABA. Zatím se pro to jen rozhoduji. Není to ale drahé a tak to asi zkusím. Já mám vitiligo od svých 20. let (od porodu). Dnes je mi čtyřicet a musím říct, že už mi to ani nepříjde. Jsem v každodenním kontaktu s lidmi a ještě mi to nikdy nikdo nedal sebemíň najevo. Pokud někdo máte zkušenosti s Pabou, dejte vědět. Já se za čas také ozvu, jak jsem dopadla.
Re: K článku VitiligoAutor: Terka [Reaguje na:
jana] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 27.07.2009, 12:59:36
Protopic je docela drahý-30 g stojí 1128 kč,ale mě to předepsala doktorka a většinu uhradila pojišťovna,takže mi to vyšlo na cca 450 kč
Re: K článku VitiligoAutor: Terka [Reaguje na:
Petra]
Datum: 27.07.2009, 12:56:01
Také mám zkušenosti s Protopicem,ale kombinuju to se dvěma dalšími léky,ale pomáhá to pouze na krku,a to sotva viditelně...Takže nevim,no...
NEZAPOMEŇTE, TÉMA TÉTO DISKUZE JE:
K článku Vitiligo