Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky
LÉKÁRENSKÝ PODCAST|pharmaAPATYKÁŘ|ČESKÁ APATYKA|RODINNÁ LÉKÁRNA
MILIÓNOVÝ ČESKÝ FARMAWEB S EVROPSKÝM NADHLEDEM - ŠPIČKY EVROPSKÉHO LÉKÁRENSTVÍ V PODCASTU APATYKÁŘE!
DISKUSNÍ FORUM - Konkrétní diskuze k tématu

TÉMA: K článku Vitiligo [Přečíst článek]
TÉMA ZAVEDL(A): Ája [Počet reakcí: 90, Zobrazit]
Datum: 12.12.2004, 17:20:18

Zná někdo tuto chorobu? Popř má zkušenosti s její léčbou?
Díky
Reakce k tématu...
Re: K článku Vitiligo
Autor: Jarka [Reaguje na: Marcela]
Datum: 27.02.2010, 02:01:44

Já mám Vitiligo od 26 let.Dnes e mi 52 let.V knize it s vitamíny jsem vyčetla doporučení na PABA.Začala jsem se ptát u lékařů.Odpověď byla,že nevědí o jaký lék se jedná.Až v jedné lékárně věděli o co jde a objednali mi ji.Zatím nevím,vzala jsem asi 10 tablet.
Autor: Vladka [Reaguje na: Jiřina Kulíšková]
Datum: 17.11.2009, 16:21:21

Já piju čaj na vitiligo teprve 2 měsíce,tak se zatím pigment neobjevuje. To je krátká doba,prý až tak za 4 měsíce. Čaj jsem si objednávala na doporučení hodné paní z Bylinky - viz příspěvek níže u ROSA CANINA - tel. 549 420 289, objednávala jsem si 250 g a s poštovným stál 182 Kč. Piju ho jednou denně. Musím věřit,že pomůže alespoň trochu. Paní v příspěvku níže pomáhá.
Autor: Jiřina Kulíšková [Reaguje na: Jitka Vrbková] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 16.11.2009, 19:49:06

Prosím o adresu kde se může koupit čaj Vitiligo a jaké množství si mám pro začátek objednat,aby mně vydržel do jara.
Opravdu Vám pomahá?
Děkuji za odpověď .
Autor: Jiřina Kulíšková [Reaguje na: lenka]
Datum: 16.11.2009, 19:43:42

Mám také velké problémy s vitiligem,na obličeji se mě to zlepšilo pomocí Vitiskinu.Chtěla bych zkusit Novitil.Prosila bych Vás o adresu kde se objednává a radu kde a jakou koupit lampu.
Děkui za odpověď.
Autor: lenka [Reaguje na: Vladka] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 08.11.2009, 20:09:56

Já mám od března novitil a zatím musím napsat,že nelituji,že jsem si ho objednala.V létě jsem s ním měla úspěch ,akorát teď chybí sluníčko,tak přemýšlím nad lampou.
Autor: Vladimír [Reaguje na: O.M.]
Datum: 05.11.2009, 09:12:08

Vážení je mi 56 let a vitiligo se mi začalo projevovat v 9 letech. Za svůj život jsem vyskoušel vše na léčbu. Nechci vás deprimovat, ale zázračné léčby nejsou!! Jediné, co je účinné, alespoň mně to pomohlo, je vyhýbat se slunci jako čert kříži a domluvit se v některém kosmetickém ústavu, který je pod lékařskou kontrolou, na výrobě BĚLÍCÍHO KRÉMU. Tím se pak natírat. Různé čaje, pilulky, obklady a jiné Vám nepomůžou. Pokud ano, nemáte vitiligo. Pokud dáte na různé šamany a to i mezi doktory, odrovnáte si jiné orgány v těle a přibudou Vám k vitilgu doopravdy vážné zdravotní problémy. Já jsem si je způsobil užíváním MELADININU, doporučeným lékařem.
Život s vitiligem je boj s hloupostí okolí. Jsou lidé, kteří jsou na tom daleko hůř. Vladimír M.
Autor: Vladka [Reaguje na: míša]
Datum: 21.09.2009, 16:39:45

Tak já skoro týden piju čajíček na vitiligo.
Autor: O.M. [Reaguje na: Ája] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 21.09.2009, 12:05:20

Mám vitiligo hlavně v rozkroku a dále menší flíčky na místech kde vitiligo bývá (loket, koleno, prsty, podpaží, pod obočím). Doktor mi předepsal fotoléčbu UVA + vitiskin.

Všude ale čtu, že buď UVA+psoralen nebo lépe UVB 308/311nm+vitix/novitil/apod. Mám důvod mu nedůvěřovat?
Autor: míša [Reaguje na: Jitka Vrbková] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 20.09.2009, 20:39:03

Dobrý večer, mohu poprosit o tu adresu ale moc tomu nevěřím, mám tečky po nohou a myslím si že už se mi tečkujou i stehna. A jak vám ten čajík pomáhá? díky za radu a adresu Míša
Autor: Dana [Reaguje na: Jitka Vrbková]
Datum: 10.09.2009, 19:55:21

V každém případě děkuji za typ.Pokud by to bylo možné, byla bych ráda i když přednostně se jej pokusím sehnat tady v lékárně. Zkoušela jsem delší dobu Vitix, ale bez výsledku. Děkuji. Dana
Autor: Jitka Vrbková [Reaguje na: Vladka] [Počet reakcí: 3, Zobrazit]
Datum: 09.09.2009, 15:47:18

Dobrý den. Mám vitiligo již 20let. Nedavno se mi dostal do ruky čaj Vitiligo. Piji ho asi 4 měsíce 1x denně. Mohu opravdu říci, že je to první co mi pomáhá. Stojí 50,- Kč a kupuji ho v Jihlavě v Bylince. Pokud budete mít zájem pošlu adresu. Mějte se hezky Jitka
Autor: petr [Reaguje na: Terka]
Datum: 18.08.2009, 13:21:26

Terko to asi nejste u VZP ??? Já ho mám taky na předpis, ale pojišťovna připlácí údajně jen malým dětem.
Autor: Marcela [Reaguje na: Ája] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 11.08.2009, 14:07:07

Moje lékařka mi doporučila kyselinu para-aminobenzoovou PABA. Zatím se pro to jen rozhoduji. Není to ale drahé a tak to asi zkusím. Já mám vitiligo od svých 20. let (od porodu). Dnes je mi čtyřicet a musím říct, že už mi to ani nepříjde. Jsem v každodenním kontaktu s lidmi a ještě mi to nikdy nikdo nedal sebemíň najevo. Pokud někdo máte zkušenosti s Pabou, dejte vědět. Já se za čas také ozvu, jak jsem dopadla.
Autor: Terka [Reaguje na: jana] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 27.07.2009, 12:59:36

Protopic je docela drahý-30 g stojí 1128 kč,ale mě to předepsala doktorka a většinu uhradila pojišťovna,takže mi to vyšlo na cca 450 kč
Autor: Terka [Reaguje na: Petra]
Datum: 27.07.2009, 12:56:01

Také mám zkušenosti s Protopicem,ale kombinuju to se dvěma dalšími léky,ale pomáhá to pouze na krku,a to sotva viditelně...Takže nevim,no...
Autor: Terka [Reaguje na: Zdeněk]
Datum: 27.07.2009, 12:40:41

Ahoj! Tak konečně jsem našla někoho, kdo používá aspoň jeden stejný lék jako já.Kombinuju ADVANTAN spolu s PROTOPICEM a DAIVONEXEM,ale pomáhá to jen trošku u krku.
Autor: Terka [Reaguje na: Zdeněk]
Datum: 27.07.2009, 12:31:33

Prý jsem syšela,že se vitiligo vyskytuje okolo očí a pusy,ale já to mám na čele... Jinak upřímnou soustrast, taky mě to leze krkem a snažím se toho zbavit.
Autor: Terka [Reaguje na: Dáša]
Datum: 27.07.2009, 12:15:44

Zdar! Nevím, jak ty, ale já mám vitiligo od 3. třídy, tedy cca 4 roky. Léčím to, kombinuju Protopic, Daivonex a Advantan dohromady podle doktorky,ale pomáhá to jen někde,a změny jsou zkoro nepatrné. S psychykou to mám dost bledý,jelikož jako 13tiletá holka mi docela záleží na tom,jak vypadám. Sice to teď překrývám ofinou apod.,ale stejně to je vidět.
Autor: Vladka [Reaguje na: Helenau Urbanová] [Počet reakcí: 2, Zobrazit]
Datum: 04.07.2009, 16:09:32

Já jsem si Novitil před rokem také koupila,nepomohl mi, ale odůvodňuji to tím, že jsem si skvrny občas mazala samoopalovacím krémem.
Autor: Helenau Urbanová [Reaguje na: Romana] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 04.07.2009, 13:12:16

Já jsem si před rokem Novitil koupila přes internet,ale nezabral mi.Donesla jsem ho i kožní lékařce a ta mi řekla,že je to podvod, protože v něm není žádná účinná látka pro léčbu Vitiliga.Takže jsem byla hodně zklamaná,ale třeba opravdu někomu pomůže. Prosím, nevíte někdo o dobrém kožním lékaři v okolí Zlína, jižní Moravy?Ta má lékařka,která je "odbornice na vitiligo" mi nabízí jen hormonální masti,po kterých mě pálí obličej. Helena
K článku Vitiligo
Autor: Romana [Reaguje na: Zdeněk] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 26.06.2009, 10:12:28

http://www.svetlolecba.cz/caste-dotazy/faq-novitil/
Zkuste se podívat tady.Je tam i diskuse o léčbě s novitilem.Taky si ho chci koupit.Zatím není k dostání v lékárnách a je strašně drahý, ale prý pomáhá..Snad nám to pomůže...Obsah lahvičky je 125 ml, cena je 1890,-. Zdá se to hodně, ale Vitix stojí 1000,- a je ho jenom 50 ml....
Autor: Miluše Horáková [Reaguje na: Vladka]
Datum: 21.05.2009, 13:02:35

Je mi to líto, ale bohužel nikoho osobně neznám, já jenom toto četla v časopise a protože sama vitiligo mám /a sama jsem již na veškerou léčbu rezignovala/, chtěla jsem tímto přispět ostatním. Domnívala jsem se, že se někdo ozve, kdo tuto bylinu vyzkoušel. Já sama používám make-up vodě odolný /na obličeji a rukou/, trochu to zakryje.
Autor: ayrton [Reaguje na: miroslav]
Datum: 30.04.2009, 13:51:17

vyskúšaj shiseido vode a oteru odolny alebo shiseido stick - je fakt dobry ja mam vitiligo 25 rokov a vyskusal som snad vsetky make up cez diora chanel ,YSL aaaaaa- teraz ma celkom zaujal este sisley ,ale najlepsie skusenosti mam s tym shiseidom
Autor: Veronika [Reaguje na: Dáša]
Datum: 30.03.2009, 22:34:44

Dášo, je velká škoda, že jste s tím přestala. Pokud na Novitil reagujetete tak pěkně, jak píšete, tak dochází v průběhu času k určité setrvačnosti, repigmentace je mnohem rychlejší a kvalitnější, spotřeba Novitilu menší a menší. Primárně Vám samozřejmě pomohlo to slunce. Kožní lékaři všem vitiligářům povídají, jak se mají vyhýbat sluníčku, používat vysoké ochranné faktory, být ve stínu, ale opak je pravdou. Je to koneckonců logické, "barviva" v kůži tvoří jakousi ochranu před slunečními paprsky. Repigmentace u vitiliga pomocí sluníčka je vlastně přirozenou obranou organismu proti všem UV paprskům. Bílým ložiskem to pronikne daleko snáze, než tam kde je ochrana - pigment. Tělo se sluníčku brání a repigmentuje. To je podstata světloléčby jako takové. ALE - pokud to přeženete, může Vaše kůže reagovat dalším vytvářením ložisek. Je nutné najít správnou míru, pokud chcete vědět víc, tak mi napište na mail. Vím, že je Novitil drahý, ale fakt funguje u obrovského množství lidí. Novitil repigmentaci (vždy v kombinaci s UVB 311 nm nebo sluncem) urychlí, zkvalitní, prohloubí a udrží. Se sluníčkem to půjde taky, ale dlouho a fakt pozor na spálení, hrozí rizika vzniku dalších skvrn. Tak hodně štěstí, začíná pomalu jaro, je ideální čas jít na sluníčko a vitiligu to natřít:-)
Autor: Dáša [Reaguje na: Ája] [Počet reakcí: 2, Zobrazit]
Datum: 30.03.2009, 21:07:58

Ahoj všichni, vitiligo mám už 15let. Fleky mám horší a horší, ale psychiku lepší a lepší:-) Důležité je pochopit, že to není to nejhorší, co nás mohlo potkat. Máme ruce a nohy a můžeme dělat, co se nám zlíbí:-) Je mi 30 a nápadníků mám dost i s vitiligem:-)) Důležité je, co si myslíme sami o sobě.Před rokem jsem používala Novitil, a denně se slunila,některé fleky mi úplně zmizely. Mám jich ale docela dost, tak se mi nechtělo do toho cpát tisíce. A těžko říct, jestli mi pomohl Novitil nebo to sluníčko. Každopádně, kdo chcete, zkuste:www.vitiligo-novitil.cz
Hodně štěstí a hlavu vzhůru. Jo, díky bohu za samoopalováky:-)
Autor: Johana [Reaguje na: Ája]
Datum: 17.03.2009, 16:54:51

Dobrý den! Píšete zde o "vodičce z Kuby". Jmenuje se Piloactive lotion. Jestli někdo znáte způsob, jak a kde si ho objednat nebo koupit, moc vás prosím, napište mi to.Děkuju a zdravím
Autor: Marie [Reaguje na: Veronika]
Datum: 16.03.2009, 20:38:50

Dobrý večer paní Veroniko,takí prosím o lampu.děkuji Majka
Autor: Marie [Reaguje na: Michaela]
Datum: 16.03.2009, 20:27:01

Dobrý den,Novitil s poštovným mě přišel za 1970,-kč,je to gel,vmasíruje se do kůže na bílé fleky a sluní asi čtvrt hodiny na slunci.hodně zdaru! Majka
Autor: Marie [Reaguje na: Roman]
Datum: 16.03.2009, 19:52:23

Dobrý večer chci se zeptat kolik lampa stojí a jak zabírá? děkuji za informace.Marie
Autor: Jiřina Stanková [Reaguje na: Anna Vítková]
Datum: 13.03.2009, 18:47:59

Dobrý den, mám 50 let a vitiligem trpím od 25 let.Obličej si mažu
samoopalovacím krémem od VICHY a dovoluji si říci že vše ůspěšně zamaskuje.Ruce,záda a nohy nemažu a můžu vám sdělit jakmile se ke mě chová někdo odpudlivě, pak vždy vymyslím důvod proč mu musím podat ruku.Chtěla bych vám říci
že mě kvůli této vadě sebevědomí nechybí a vše jsem se naučila brát jak to přijde. Kvůli hlupákům se netrápím!!!
Autor: Vladka [Reaguje na: Miluše Horáková] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 02.03.2009, 17:50:28

Já jsem používala mast i tinkturu z pakmínu půl roku,ale nic mi to s vitiligem nedělalo. Napište,kdo má nějaké výsledky.
Autor: Miluše Horáková [Reaguje na: Ája] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 16.12.2008, 08:56:57

Dobrý den,
četla jsem, že na vitiligo úspěšně zabírá bylina, které se říká pakmín visnaga /morač zákrovnatý/. Zhotovují se z ní tinktury a mast. Výrobou se zabývá bylinářství Jukl - Polička. Přeji dobré pořízení.
Autor: Ivo [Reaguje na: Jan]
Datum: 03.12.2008, 13:54:07

Mazal jsem se celý krémem Daylong extreme 50 a pomáhalo to. Jinak bych se spálil a měl puchýře - to už mám odzkoušené. Ale stačí se máznout ráno a pak to vydrží.
Autor: Jan [Reaguje na: Ivo] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 30.11.2008, 17:50:00

Ivo klobouk dolu za tu dovolenou u more s 60% vitiligem. Mam dotaz, jestli po navratu z dovolene nedoslo pusobenim slunka alespon k nejakemu naznaku repigmentace. Predpokladam, ze si se po celem tele nemazal kremem s vysokym faktorem.
Autor: Ivo [Reaguje na: Zdeněk] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 24.09.2008, 10:31:00

Já mám nyní již obličej celý bílý pouze na lících mám zbytek pigmentu, který se vždy v létě dost zvýrazní, ale nezakrýván to ničím. Žít se s tím dá - jsou fakt horší věci - třeba kdybych neviděl. Je však pravda, že jsem se taky dost stranil lidí a dost se tím užíral, ale to nesmíš - psychika je opravdu věc složitá a ztracené roky Ti nikdo nevrátí. Např.letos i v loni jsem byl u moře v Řecku - holt jsem tam byl jak dalmatín a taky středem pozornosti, ale moře bylo boží. Mám dost velký rozsah proto uvažuji o "vybělení" jak jsem psal dříve. Tak uvidíme. A ty se drž a bojuj - přeci nás to nepoloží.
Autor: Zdeněk [Reaguje na: Ivo] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 22.09.2008, 09:49:32

Ahoj Ivoši,
díky za zprávu. Čím to prosím zakrýváš na obličeji( jestli vůbec) ? Já používám samoopalovák, ale není to ideální. Nevím, jak jsi to snášel ty, ale někdy se mně nechce s takovým obličejem ani moc žít, nebo chodit někam ven. Dík..
Datum: 19.09.2008, 20:03:27

Ahoj Zdenku - ono to jde někdy těžko se s tím srovnat a na gymplu mi děcka říkali mýval, ale musíš se obrnit a opravdu si pěstovat psychiku - sám jsem dělal kvůli tomu neuvěřitelné blbosti a tak vím, že to nemá smysl se tím trápit a tím i své okolí .. JInak držím pěsti a neboj to se srovná ... Víš co já už mám i úplně bílé vlasy - asi půjdu za Dědu mráze na Vánoce ...
Datum: 12.09.2008, 08:02:02

pro Ivoše, uvidím co řekne doktorka na předepsání Monobenzenu. Na českých stránkách se o tom píše tak snad je to tady dostupné. A co psychika, já s tím stále nemůžu srovnat, protože se mi stále zhoršuje a to zrovna na obličeji.Nevím, jak to mám ignorovat. Máš nějakou radu? dík,,
Datum: 11.09.2008, 20:35:23

Ahoj Zdenku - já se ptám kudy chodím, ale nikdo to se mnou zatím (z lékařů) nezkusil - poslední odpověď, že se to dělá v USA a u nás , že snad nejsou tyto látky dostupné - tak uvidím. Budu zkoušet dál - nakonec mám to už 32 let, tak to ještě chvíli vydržím (doufám, že ne zase 32 let).
Autor: Anna [Reaguje na: Margarita Tomkova]
Datum: 11.09.2008, 13:01:56

Dobry den! Prosim vas kolik stanou tablety VITILEM Dekuji
Autor: Vlasta [Reaguje na: Katka]
Datum: 02.09.2008, 17:39:41

Katko, vám doktorka řekla, že se jedná o vitiligo? To snad ne. Ještě jsme neslyšela, že by vitiligo do dvou měsíců samo zmizelo.
:)
Autor: Katka [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 02.09.2008, 11:35:24

Ahoj, tak jsem se taky otečkovala :) absolvovala jsem všechny zkoušky během dvou týdnů, pracovala jsem od nevidím do nevidím a nakonec bohužel jěště ke všemu autonehoda. Tak a teď to mám :) Mudr. říkala, že by to měla do dvou měsíců od výskytu samo vymizet. Jěště něco o klidovém režimu, žádné slunění a nějaká bezejmená mast, ale hezky voní :) Obvodní lékařka mi chtěla vnutit alergii a štítila se mě i dotknout :) tak nemarněte čas a kdyby se vám nezasvěceným někdy objevili tečičky - směřujte k odborníkům. Jinak příznaky ukázkové: šířilo se mi to od hrudníku na na nohy i ruce a mám ďubku i na dlani, pokašlávala jsem, posmrkávala, nemoc nemá ráda dlouhé horké koupele a slunce :) Uzdravujte se :)
Autor: Zdeněk [Reaguje na: Ája] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 28.08.2008, 09:23:11

Máte prosím někdo zkušenosti s tím, že by se Vám, jako teď mně, začali tvořit na tvářích jen trošku světlejší flíčky než je okolní kůže během tak 1 měsíce? A uvnitř některých mně přestávají růst i fousy. Je to síla, jsem z toho dost vystresovanej, protože nevím jetsli se to později vybělí jako vitiligo.(k doktorce jdu až za měsíc tak uvidím co řekne).Jinak mám vitiligo na bradě a u očí trošku. Díky..
Datum: 27.08.2008, 09:48:14

taky uvažuji v případě zhoršení o vybělení zatím jen obličeje, jestli je to možné. Prý se to dělá Hydrochoninem ( monobenzon ). Chystám se na to zeptat doktorky v Brně za měsíc.
Autor: Ivo [Reaguje na: Míša]
Datum: 22.08.2008, 07:34:12

Ahoj Míšo - rozsah vitiliga je už u mne značný cca 60-70% - možná i více. Mám již bílé vlasy, ale barvit je mi přijde vzhledem k barvě pleti nepřirozené a vypadá to divně, i když na druhou stranu se lidem zdají divné i mé bílé vlasy (je mi 42 let) a doma mi říkají dědku. Na lících mám již pouze zbytek pigmentu - tak bych to chtěl alespoň barevně srovnat. Díky za radu.
Autor: Míša [Reaguje na: Ivo] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 22.08.2008, 03:15:59

Ahojky, pokud je Vitiligo v takovém rozsahu, že je kůži vhodné vybělit a srovnat tak barevný rozdíl, zkuste přípravky s ovocnými kyselinami, například Glyco A. Metoda se jmenuje chemický peeling a není žádnou novinkou. Provádí se ve zdr.zařízení nebo kosmetickém salonu, liší se dle koncentrace použitého přípravku a také dle ceny. Pá.
Autor: Michaela [Reaguje na: pavla]
Datum: 22.08.2008, 03:00:45

Milá Pavlo, Vitiskin gel se nanáší 2x denně a je vhodné se vystavit během dne slunečnímu záření. Bohatě však postačí 15 minut a to myslím zvládnete i při běžném denním pohybu, například cestou z práce či školy. Není nutné se dlouhodobě opalovat na slunci. Důležitější je důkladné vetření gelu do pokožky a to ráno a večer minimálně po dobu 3 měsíců, lépe však i déle. Pěkný den, Míša.
Autor: Michaela [Reaguje na: ivuška]
Datum: 22.08.2008, 02:51:39

Milá Ivuško, nedivím se, že jste v tomto období skeptická a rozlobená a že máte pocit, že boj je marný. Sama jste to již naznačila, je to věc i psychiky, tedy kromě jiných možných aspektů. Jak už jsem psala v minulé odpovědi, chce to soustavnost, důslednost a hlavně celkovou pohodu. To se snadno řekne, já vím, v dnešní uspěchané době, stresech v práci a doma. Těžko radit v boji tomu, kdo ho už vzdal, ale snad jen pár slov. Vitiligo není nemoc ohrožující na životě, ale je stejně, možná i více závažná. Je vidět! Způsobuje obrovský diskomfort pro život, dětem ve školách, v zaměstnání, v pracovních a partnerských vztazích. Čím více se s ním trápíte, tím více vás bude obtěžovat a tím více bude vidět. Nemohu zlehčovat Vaše onemocnění a ani nechci. Vy ale máte jistě spoustu jiných kvalit, než "jen" bílé flíčky na kůži. Nechte je na chvilku být, vykašlete se na ně. Dejte prostor Vašim krásným očím a milému úsměvu a najděte si něco pro Váš odpočinek. Dostaňte tělo i duši do pohody, je jedno jestli posezením u kávy s přáteli, dobrou knihou nebo při cvičení jógy. Navštivte odborníka, který Vás převezme dlouhodobě do péče a nechte si odborně poradit. Ale až ve chvíli, kdy začnete zase věřit, věřit v lék, který aplikujete, ve fototerapii, na kterou pravdilně docházíte a udržovat se při tom v kondici a hlavně.... chtít to zase zkusit. Není to jednoduché, kdyby bylo, nepíšeme si tu o tom. A nezapomeňte, že vše je individuální, co pomůže sousedce, nemusí pomoci Vám a naopak, ale pokud to nebudete zkoušet, nestane se zkrátka nic. Přeji Vám hodně úspěchů a spoustu slunečných dnů, Míša.
Autor: Michaela [Reaguje na: IVANA FEDOROVÁ]
Datum: 22.08.2008, 02:30:57

Milá Ivanko, tak diskutabilní onemocnění jako je Vitiligo potřebuje dlouhodobou péči a terapii a od Vás důslednost. Spousta lidí již vyzkoušela spoustu věcí, ovšem pokud neznáme pravou příčinu, jde vše dosti těžko, nikoli však vůbec. Jestli mohu něco doporučit, tak je to přípravek Vitiskin gel, který je momentálně na trhu jako nejúčinější a v toto období pro Vás nejjednodušší prostředek k léčbě. Zakoupíte ho ve vybraných lékárnách a nebo přímo na sídle firmy. Přeji hodně štěstí a krásný čas dovolených. Nevzdávejte to, účinnost tohoto preparátu je 79%, což není vůbec málo......:-)) Pěkný den, Míša.
Autor: Michaela [Reaguje na: Lukin]
Datum: 22.08.2008, 02:21:15

Celová terapie UVB je velmi vhodná, ne však solárium. Jedná se o léčebné přístroje, přímo určené ke zdravotní terapii s přesně specifikovaným UVB či UVA zářením o určité délce, nikoli však solárium, které může být škodlivé. Přístroje(Kabina,AquaSun a jiné)se nachází ve zdravotnických zařízeních a léčba probíhá pod dozorem školené zdravotní sestry a při pravidelných kontrolách lékařem. Proto je tato terapie nejen účinná a ještě účinější i ve spojení s lokální aplikací přípravku Vitiskin gel, ale i bezpečná. Hodně štěstí, Míša.
Strana: - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 -
NEZAPOMEŇTE, TÉMA TÉTO DISKUZE JE:
K článku Vitiligo
INZERUJTE S NÁMI!
INZERUJTE NA NEJVĚTŠÍM ČESKÉM FARMAWEBU!
VŠEOBECNÉ PODMÍNKY
ISSN 1214-0252, Copyright © 2000-2010, PharmDr. Martin Dočkal, Apatykář® je registrovaná ochranná známka
APATYKÁŘ.info je součástí skupiny APATYKAR.net. Žádná část těchto stránek nesmí být nijak použita bez výslovného souhlasu autora!
Prohlášení vydavatele | Přístupný web | RSS | Pomoc a nápověda
Ctíme standardy: W3C-HTML 4.01, W3C-CSS, FEEDValidator, W3C-WAI - AAA, Cynthia Tested
Tyto internetové stránky odpovídají normě HONcode pro důvěryhodné zdravotnické informace: ověřit.