DISKUSNÍ FORUM - Konkrétní diskuze k tématu
TÉMA ZAVEDL(A):
lucie kolářová [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 20.01.2005, 23:12:06
Lze křečové žíly léčit laserem a je nějaká nová postupovací metoda v této léčbě.
Reakce k tématu...
Re: K článku Křečové žíly (KŽ)Autor: Martina [Reaguje na:
Božena]
Datum: 29.09.2008, 09:41:14
Chtěla bych se zeptat, jestli ten Detralex pomáhá i při vnějších křečových žilách. Mám je jen vystouplé, ale nebolí to. Zkoušela jsem Varixinal, teď beru Glyvenol, ale zlepšení nepozoruji. Díky za odpověď.
Re: K článku Křečové žíly (KŽ)Autor: PavelDatum: 09.09.2006, 12:31:25
Křečové žíly lze léčit, ale ne vyléčit. Existují konzervativní metody, které spíš udržují stav, aby se nezhoršoval. To jsou například různé léky, masti apod. Důležitá je i komprese (punčochy, obinadla), která stáné nohy i žíly a kompenzuje nedostatečnou pevnost žilních stěn.
Radikální zákroky odstraní poškozenou část žilního systému (operace klasické nebo laserem, event. sklerotizace – umělé ucpání žíly a její „odstavení“). Tyto metody zabrání šíření „poškození“ dál, ale nevyloučí vznik křečové žíly jinde. Je to individuální, někdo má pak klid na roky, někdo může chodit na operace každý rok.
Doporučení metody nebo jejich kombinace je na lékaři, ale vždy je to záležitost dlouhodobá nebo spíš na celý život.
Já trpím žilní nedostatečností a zde pomáhají pouze kompresní punčochy a jako podpůrný beru Glyvenol. Letos v létě to byl problém. Horko, punčochy nešly prakticky nosit. Po delší době jsem měl opět noční křeče v noze. Jakmile se ochladilo a nasadil jsem kompresi, tak je po problémech. I když nošení punčoch není vždy příjemné, tak jejich účinek je nenahraditelný.
Re: K článku Křečové žíly (KŽ)Autor: Božena [Reaguje na:
tomáš] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 15.05.2006, 07:16:10
Toto doporučení Detralexu mohu více než potvrdit.Opravdu uleví a to za pár dní, tlak v nohou vymizí.Vím, že je porkázáno, že na našem trhu není léku s větší spolehlivostí pro zmírnění obtíží se žílami. Ještě radu, u lékaře si nechte napsat větší balení Detralexu, je cenově výhodnější.
Re: K článku Křečové žíly (KŽ)Autor: tomáš [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 26.04.2005, 06:59:00
Já mám osobní zkušenost s Detralexem. Je blbý, že jsem si ho musel nechat napsat od doktora, bez receptu to prej nejde,a vysolil jsem teda dost peněz, ale fakt to zabírá. Měl jsem už taky Glyvenol, Anavenol, to bych řek, že vůbec nic, ani Antistax, Varixinal, ale toto fakt jo. Takže doporučuju.
Re: K článku Křečové žíly (KŽ)Autor: Pavla ProcházkováDatum: 25.04.2005, 13:25:37
Je mi 19 let a můžu říct,že křečové žíly jsou hrozný.Zdědila Jsem je po mamině.Začalo to tím,že v noci Mě budily hrozně bolestivé křeče do lýtek.Od té doby Mě po jakékoliv námaze strašně bolí dolní končetiny.Prosím o radu,jak si ulevit od bolesti.Pavla
Re: K článku Křečové žíly (KŽ)Autor: Vlasta MartinkovaDatum: 08.02.2005, 17:22:32
Chtela bych se zeptat,jak lecit krecove zily v podbrisku.Dekuji
NEZAPOMEŇTE, TÉMA TÉTO DISKUZE JE:
K článku Křečové žíly (KŽ)