DISKUZNÍ FÓRUM - Konkrétní diskuze k tématu
TÉMA ZAVEDL(A):
Tereza [Počet reakcí: 12,
Zobrazit]
Datum: 16.03.2005, 09:39:59
Dobrý den, ráda bych věděla jaké máte zkušenosti s léčbou oparu typu 1. Momentálně mám jeden velký opar nad celým horním rtem. Samoléčba selhala a tak už musím k lékaři. Budu ráda, když napíšete, jaké mastičky či jiné přípravky vám pomáhají, abych mohla příště zasáhnou včas. Díky.
Reakce k tématu...
Re: K článku Opary rtuAutor: jana [Reaguje na:
Martin]
Datum: 02.08.2010, 15:35:22
ahoj Martine, jetli muzes prozrad mi tvuj lek.. diky jana
Re: K článku Opary rtuAutor: Ivan [Reaguje na:
Martin]
Datum: 10.02.2010, 10:27:09
Ahoj, budu rád, když mi napíšeš, co ti na ty opary zabírá. Díky, Ivan
Re: K článku Opary rtuAutor: arnette [Reaguje na:
Martin]
Datum: 18.11.2009, 16:45:29
Prosim te o to!! Jestli tva rada pomuze, jsem ti zavazan za zbytek zivota.. Nedelam si srandu.
Re: K článku Opary rtuAutor: arnette [Reaguje na:
ivana kalábová]
Datum: 18.11.2009, 16:37:00
Nic me nedokaze nastvat vic, nez opar na rtu.. Jsem peknej kluk, ale kvuli tomhle jde vse do pryc.. Zkusil jsem snad uz vse od naplasti az po propichovani jehlou, coz je asi stejne nejlepsi.. Nejradsi bych si vzal nuz a tu hubu si odriz, pac na to uz nemam nervy!! Ozon jsem nezkousel, vazne to pomuze??? Udelam pro to vse, jen kdyz se toho uz nadobro zbavim!! Prosim odpovez, uz jsem vazne zoufalej!!!
Re: K článku Opary rtuAutor: ivana kalábová [Reaguje na:
Renata] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 07.10.2009, 20:20:14
Začínající opar mi zatím vždy zastavila ústní voda Curaprox,výborná i na afty,velký opar jsem si nechala ošetřit ozonem u zubní lékařky,ozon zničí ložisko a již nikdy by se opar neměl na tom místě objevit,zatím je rok klid.Ozon velmi urychlil hojení.Je to zcela bezbolestné ale prý strašně drahé,1000,- a více, já byla jako pokus u mé dr. která sbírala zkušenosti co všechno ozon umí.Mohu doporučit.
Re: K článku Opary rtuAutor: Renata [Reaguje na:
Martin] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 10.09.2009, 10:32:02
Ahoj písni mi prosím, ten zázračný lék na opary na e-mail.. Už jsem vážně zoufalá.. Mám je od malička, na každé fotce z 1., 2. 3.... a tak dále třídy až na střední mám opary a ted v dospělosti je mi to ještě více nepříjemné, mám opar minimálně 2x měsíčně a ne malý a ještě k tomu jsem štastná, když se mi nerozlezou po celých tvářích.. Děkuju moc!!
Re: K článku Opary rtuAutor: lada [Reaguje na:
Father Tedd]
Datum: 21.03.2009, 05:50:00
Maz z ucha funguje perfektně používám již několik let.
Re: K článku Opary rtuAutor: honza d. [Reaguje na:
eva]
Datum: 08.02.2009, 11:24:15
taky jsem chytl opar v chorvatsku. mořská voda opar neléčí, ale udržuje. dopadlo to tak, že se mi místo oparu začalo několikrát plnit krví, vyrostlo v 8mm bambulku, prasklo a teklo. opravilo se to až doma
Re: K článku Opary rtuAutor: Lenka [Reaguje na:
Jana]
Datum: 21.10.2008, 12:42:45
To je super, taky mám biolampu, ale myslela jsem, že na kožní problémy je spíš zelený filtr.Jestli máš vyzkoušený červený filtr, určitě vyzkouším
Zdá se, že to zabíráAutor: stáňa [Reaguje na:
Tereza]
Datum: 21.10.2008, 07:45:05
Vypadá to, že to funguje. Nechala jsem si poradit od Martina (příspěvek z 16.6.) a zatím super. No ještě uvidíme.
Re: K článku Opary rtuAutor: Andrea [Reaguje na:
Tereza]
Datum: 20.09.2008, 11:35:43
Dobrý den já mám a v posledních 3 měsících trpím často na oprary vetřinou se mi udělají na tom samém místě nad horním rtem. Používám sice mastičku zovirax ale žádně urachlení lečby to nemá. citím velké pálení. Ted mě to dohnalo az k lékaři a beru leky . Ale ráda bych věděla zdali je mozno nějak tomu něčim zabránit. Mívám k tomu i zimnici?
Re: K článku Opary rtuAutor: Jana [Reaguje na:
Father Tedd] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 29.08.2008, 11:29:45
Já mám tu nejlepší zkušenost s červenou biolampou. Je to dokonalé. Když se opar objeví, hned začnu svítit. Opar se téměř zastaví, rychle se zhojí. Mívám je teď i daleko míň než kdy před tím. Nevím, jak je to možné, ale na opary hotový zázrak.
Re: K článku Opary rtuAutor: Father Tedd [Reaguje na:
Tereza] [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 14.07.2008, 10:05:57
Osvedcna rada pro zinajici opar, tzn. stadium, kdy misto svedi, brni, ale jeste nezatly vyrane puchyrky. Jedna se o babicin recept a verim, ze velke vetsine lidi bude funovat - i kdyz asi 100% recept pro vsechny neexistuje:
Takze postizene misto potrete mazem z vlastniho ucha -ano, ctete spravne - "zdravy" maz je totiz tvoren velmi silnym a ucinnym (telu vlastnim, cili netoxickym) antibiotikem a antivirotikem, ktery musi chranit otevreny a velmi citlivy otvor do hlavy = ucho. Nasleduje rychla rakce, opar uschne a nesiri se dal, prestane svedit a udela se stroupek. Pak uz jen staci dolecit pokozeny ret - strup po mrtvem oparu - jakoukoli masti nebo balzamem. Preji at to funguje co nejce lidem...
Re: K článku Opary rtuAutor: Terka [Reaguje na:
Tereza]
Datum: 03.07.2008, 08:04:48
Ahojky, já používám HemaGel. Je fakt výbornej, nevyléčí sice zázračně opar, ale vůbec není cítit ani bolest ani nepříjemné pálení (vždyť to znáte), takže o oparu v podstatě vůbec nevím, což si myslím je obrovská úleva. Nevím jak vy, ale mě nejvíc vadilo pálení a svědění a práskání oparů, čehož jsem nyní ušetřena.
Re: K článku Opary rtuAutor: doktor [Reaguje na:
Kristýna]
Datum: 30.06.2008, 08:57:58
compeed jsou na nic, ty nic neléčí, jen to přelepíš a zakreješ. mně funguje viru-merz gel.
Re: K článku Opary rtuAutor: Simona [Reaguje na:
Martin]
Datum: 25.06.2008, 07:50:35
Ahoj Martine. Moc tě prosím o radu jak na to abych už žádné neměla....je to velmi bolestivé......a nepříjemné......teď mám tři vedle sebe.....a to se mi teprve minulý týden zahojil na horním rtu. Jsem opravdu zoufalá :-( díky za radu :-)
Re: K článku Opary rtuAutor: Martin [Reaguje na:
Tereza] [Počet reakcí: 5,
Zobrazit]
Datum: 16.06.2008, 09:13:10
Taky jsem měl problém s opary. Nedělal se mi sice jeden za druhým, ale desetkrát až patnáctkrát za rok jsem ho měl. Od prázdnin 2007 doteď (skoro rok) už nic.
Nebudu tady dělat reklamu, kdo chce, napište mi.
Re: K článku Opary rtuAutor: Kristýna [Reaguje na:
Tereza] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 11.01.2008, 18:41:32
já mám stejný problém, už od malička na tohle trpím, jeden opar se ztratí a už čekám kdy se objeví další a vždycky jak na potvoru v tu nejnevhodnější chvíli :( už asi dva roky si natírám vždy před spaním rty pořádnou dávkou balzámu na rty. nevím, jestli to fakt pomáhá, ale mě se zdá, že se výskyt eliminoval. dost mi taky jako prevence pomáhá potírání bolavého místa přípravkem "sangre de drago" - "dračí krev", ta je k dostání na internetu, cena asi 250 kč. používala jsem Vectavir, ale vůbec mi to nezabýralo. teď jsem si poprvé koupila náplasti Compeed. jednoduše se to nalepí a nestaráte se o to, že jste si rozmazali mast a podobné záležitosti, co je ještě výhodou, že si přes to můžete nanést rtěnku popř. make-up. trošku odrazující je ale cena - kolem 230 kč a vystačí to na jedno léčení jednoho oparu.
Re: K článku Opary rtuAutor: nevím [Reaguje na:
Radka]
Datum: 10.11.2007, 22:51:08
tak to je fakt v řiti.mam stejnej problem.zkousim fakt vse.uz sem si na svy opary zvyk.asi s nima budu zit.
Re: K článku Opary rtuAutor: Niki [Reaguje na:
Petr]
Datum: 05.05.2007, 19:36:21
Ahoj i já často trpím na veliké a bolestivé opary..ze začatku herpesin a zovirax pomahali..ale to opravdu musite chytit stadium kdy se teprve tvori..někdy se mi jich udela nekolik najednou a to opravdu bolí tak ze nemuzu ani mluvit to uz je lepsi zajit k doktorce predepsala mi tablety herpesin ty jsou vyborne.taky pomaha když se tkz.predavkujete vitaminem b ten to rychle hoji ja jich vemu treb 4 najednou a rychle se to stahne..jinak opravdu bych byla rada kdyby vymisleli neo radikalniho protoze me nekdy bolest oparu probudí v noci ze spaní takové škubání a horečka..:(
Re: K článku Opary rtuAutor: Milada [Reaguje na:
johanka]
Datum: 15.02.2007, 10:56:12
Trpím opary na rtu, na nose i v nose. Asi před třemi lety se udělal i na břiše. Podle lékařky jde také o stejný typ jako na rtu. Byla jsem i na alergologii, ale příčinu nikdo nezjistil. Čas od času se opar na břiše vrátí, natřu antibiotikem a zase zmizí. Rozhodně rychleji než na rtu.
Re: K článku Opary rtuAutor: MikeDatum: 06.02.2007, 02:03:13
Zdravim vsechny co timhle problemem trpi!!mam uz trochu zkusenosti tak zkusim poradit.To ovsem neznamena ze kdyz to zabira me vam bude taky!Nejdriv je treba zjistit pricinu oparu a zkusit se ji vyvarovat.nekdy to ovsem nejde.B komplex neni spatna prevence!vyzkousel jsem masti -vectavir,herpesin.nejsou spatne hlavne vectavir ale zatim nejlepsi je oparstop ktery se da sehnat na internetu-je perfektnii!je pruhledny dost mastny takze vydrzi a kdyz to aplikujete v cas tak se opar ani neobjevi.jinak do 2 dnu je po nem.Vyrabi to na slovensku firma Motus a mast je z chrestisihi jedu.Vrele doporucuju!taky neni spatne pokud se vam opary obevuji opakovane koupit homeopaticke kulicky a to Apis-ktery se aplikuje 3-5 kulicek co pul hodiny nez opar vznikne Rhus kdyz opar vznikne a Mezerum kdyz uz opar dolecujete.Aplikace je stejna u vsech tri a kupte je v radu 9....jsou totiz ruzne hodnoty!Tak doufam ze jsem trochu pomohl!Mejte se!!!Kdyby jste jeste neco potrebovali muzete napsat na email!
Re: K článku Opary rtuAutor: Popelkova MarieDatum: 30.01.2007, 21:30:00
Mam dobre zkusenosti s mastickou Vektavir, musi se pouzivat hned od zacatku a opar neboli. Cena 180kc.
Re: K článku Opary rtuAutor: iweck [Reaguje na:
rajmund]
Datum: 26.01.2007, 16:55:05
Pliva-Lachema vyrábí Herpesin taky v tabletách :-)
Re: K článku Opary rtuAutor: rajmund [Reaguje na:
popelarova] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 24.01.2007, 17:03:59
super, ale co jak mám opar na rohovce? :-)
Re: K článku Opary rtuAutor: iweckDatum: 30.09.2006, 20:12:38
Nejprve HERPESIN od fy PLIVA-Lachema a na doléčení KOSMÍN od fy AROMATICA
Re: K článku Opary rtuAutor: eva [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 07.07.2006, 14:56:45
ahojky,teď jsem se vrátila od moře a 10 dní už mám tu hrůzu pod nosem.Dávala jsem si Herpesin,ale měla jsem jen zbytek masti.Taky jsem to pořád máčela v moři-nekoupej se,když si na dovolené. Pak mi poradili v lékárně promazávat kalciovkou nebo pantenol.Lepší se to.Zkouším i bílou pastu na opruzeniny Menalind.Je to už moc dlouho.Jak tomu předejít?
Re: K článku Opary rtuAutor: johanka [Reaguje na:
Stáňa] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 11.06.2006, 08:12:27
ženský, poraďte, jestli jste se už s tím setkaly: nikdy jsem neměla opar, až před asi dvěmi lety se mi udělal na genitaliíích a od té doby se tak 2x ročně vrací. lékařka tvrdí, že je to obdoba retního oparu, ale příčinu nezná.
Re: K článku Opary rtuAutor: Blanka [Reaguje na:
Lucka] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 05.05.2006, 10:17:40
jo to sem taky zkusila, no ale dopadlo to tak že se mi celej odloup a začalo to okolo dělat novy opar a ted mám od nosu až k puse jen a jen opar :( hruza
Re: K článku Opary rtuAutor: Kamila
Datum: 28.04.2006, 19:29:09
Opary mám od malička..dříve mi pomáhal Kosmin,ale časem to selhalo i mast Herpesin,dnes mám opary čím dál častěji a to díky snížené imunitě...jedla sem i vitamin B(komplex)ale bohužel nezabral...Nejlepší je prevence.nedávno se mi udělal obrovský opar kolem horního i spodního rtu...nevěděla sem si rady a tak zašla za lékařem, kt. mi předepsal tabletky Herpesin..opar do pár dnů zmizel, ale říkám nejlepší je PREVENCE.
Re: K článku Opary rtuAutor: kačkaDatum: 21.03.2006, 18:41:53
ahoj moc mi pomohla mastička ZOVIRAX je ale docela draha stoji kolem 190kč 2g zabira i na již vzniklé opary, zovirax opar vysuší a proto je nutné si pak rty natírat balzámem. k tomu jsem ještě každy den brala B-komplex forte asi 2-3 tabletky a opar me za 3-4 dny úplně zmizel a ani mi po něm nezůstala jizva.
Re: K článku Opary rtuAutor: popelarova [Reaguje na:
Petr] [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 16.03.2006, 17:21:03
najlepsie a vyskusane je ak zistite ze sa vam tvori opar rozkrojit stručik cesnaku a potrieť nim opar .Opar sa vam nezveci neboli .Potierat viacej krat ,ja mam s tymto už pokoj
Re: K článku Opary rtuAutor: Markéta
Datum: 22.01.2006, 09:59:15
Mám opar na rtu od narození.Pomáhá mi jen Propolis sprej z včelího produktu,k tomu jím vitamín B(B-komplex).A jíst ovoce.Mastičky zásadně odmítám.
K článku Opary rtuAutor: Lucka [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 02.12.2005, 09:11:44
Nejlepší je Aviril Baby krém na dětské opruzeniny,který stojí do 50kč a je 100% účinný!Používám ho pokaždé když se mi opar objeví a za 2-3 dny je pryč
Re: K článku Opary rtuAutor: EvaDatum: 15.10.2005, 13:25:51
Pokud nejsi alergik, pokus si zvýšit imunitu i různými léky. Možná by něškodilo přeléčit antibiot.E
Re: K článku Opary rtuAutor: EvaDatum: 15.10.2005, 13:22:09
cekem účinná je mast "Herpesin"- stačí si koupit malou krabičku i tak je dost drahá.E
Re: K článku Opary rtuAutor: ZuzkaDatum: 27.06.2005, 13:20:04
Na opary trpí můj syn a jako prevence si mu osvědčil vitamín B (obyčejný B-komplex). Ze začátku asi měsíc 1 tabletu denně, nyní již pouze nárazově (před stresovým obdobím).
Re: K článku Opary rtuAutor: verčaDatum: 02.05.2005, 15:00:17
Mám opar mezi pusou a nosem.Není veliky a ni malý. Mám ho už asi 5 dní.Potřebuju aby mi nejpozději do pátku zmizel.Dávm si na něj furt pastu.Poradte jak se ho můžu zbavit.Pomáhá vůbec i pasta?prosím napište
Re: K článku Opary rtuAutor: Radka [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 27.04.2005, 14:20:40
Mám problém se svým oparem rtu,který mám už téměř 2 měsíce v kuse. Léčila jsem se všemi dostupnými léky a vždy to zabralo na chvíli.Opar mě zmizí,ale za dva dny se znovu objeví.
Re: K článku Opary rtuAutor: Petr [Počet reakcí: 2,
Zobrazit]
Datum: 21.03.2005, 09:29:14
Cannadent
NEZAPOMEŇTE, TÉMA TÉTO DISKUZE JE:
K článku Opary rtu