Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky
LÉKÁRENSKÝ PODCAST|pharmaAPATYKÁŘ|ČESKÁ APATYKA|RODINNÁ LÉKÁRNA
MILIÓNOVÝ ČESKÝ FARMAWEB S EVROPSKÝM NADHLEDEM - KDO CHCE BÝT VE FARMASEKTORU VIDĚT, JE NA APATYKÁŘI!
DISKUSNÍ FORUM - Konkrétní diskuze k tématu

TÉMA: Kožní problémy, ATOPICKÝ EKZÉM, ekzémy obecně - co s tím?
TÉMA ZAVEDL(A): Martina [Počet reakcí: 10, Zobrazit]
Datum: 26.04.2005, 15:00:45

Prosím o jakoukoli radu! Velmi se trápím řekla bych silným exémem na pravé dlani. Na kožním mi sdělili diagnózu - Atopická dermatitida, Tinea ruky a Psoriáza... Ale žádné masti od nich mi nepomohly. Po všem mi to zhnisalo a pálilo.
Jinak ten exém vypadá tak, že celá ta ruka je zarudlá, loupe se, dělají se boláky a pupínky, které praskají a teče z nich průsvitná nebo bílá vodička... Často to velmi hnisá. Svědí to a bolí.
Budu vděčná za cokoli. Děkuji.
Reakce k tématu...
Re: Kožní problémy, ATOPICKÝ EKZÉM, ekzémy obecně - co s tím?
Autor: Lucie Hynková [Reaguje na: Jitka]
Datum: 05.03.2010, 13:45:55

Nikdy jsem nemela problémy s kozními nemocemi, ale ted poslední rok me trápí ekzém nebo lisej zarudla pokozka ale dela se mi jen kolem pusy a na brade.Pouzívam mast beloderm skoro denne pac kdyz ji vysadim mam to zpatky.na kozni jsem si nezasla.Poratte mi prosim jak dlouho ji muzu jeste brat.A co potom na jare chceme miminko neni to na plod skodliví?dekuju za vasi odpoved.
Autor: nikola [Reaguje na: Evička]
Datum: 22.02.2010, 21:18:01

Dobry den prosim Vas o kontakt na cinskeho lekare ... dekuji nikola
Autor: Irča [Reaguje na: Simona Nováková]
Datum: 05.01.2010, 13:47:40

Ahojky,dcera měla problém s kzémem.Doporučila jsem ji MUMIO .Prodává se ve skleničkách v prodejně pro zdraví protože co prodávají v lékárně není to pravé.Nevěřila mě ale dneska má ruce bez ekzému a moc mě za to děkuje.
Autor: Hanka Tomanová [Reaguje na: Kleinova Lucie]
Datum: 15.12.2009, 20:23:22

Dobrý den,
můj přítel trpí atopickým ekzémem už 6 let. Zkusily jsme snad všechno co jde. Moc mě zaujalo Vaše vyléčení. Byla bych ráda kdybyste mi napsala a poslala i fotky. Děkuji Hanka
Autor: kytička [Reaguje na: Martina]
Datum: 18.06.2009, 15:22:42

Zdravím Martino, problém o kterém píšete má podle nejvyšší pravděpodobnosti původ ve střevní mikrofloře. Měla jsem podle popise ty samé potíže a taky jsem zkoušela vše možné. Také mohu doporučit bylinné olejíčky. Nevím, jestli zde mohu psát konkrétní značky. Nastalo zlepšení při používání olejíčku a nesměla jsem jíst cukr, bílou mouku, plísnové syry, mléko to hned nastalo zhoršení.
Pak jsem si přečetla o rozpustné vláknině. Začala jsem jí používat a nastalo velké zlepšení. Také jsem si koupila v tabletách ty správné bakterie střevní mikroflory, které jsou ničeny například antibiotikami. Tak zkuste...přeju brzské zlepšení a hlavně trpělivost!
Autor: killer [Reaguje na: otilie]
Datum: 24.03.2009, 21:59:52

to snad nemyslíš vážně?
Autor: otilie [Reaguje na: Martina] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 24.03.2009, 09:01:23

Nam pomohlo spálit cibuli na másle,téměř do černa.Potom to přecedit a do té špínky rozpustit stejnou část masla,jako byla při smažení a tím potom potírat ekzém.Brzo budete mít pokoj.
Autor: Kleinova Lucie [Reaguje na: Martina] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 21.10.2008, 23:48:58

!!! EKZÉM UŽ NEVIM CO TO JE !!!
pro všechny kteří trpí touto dosti nepříjemnou chorobou mam naději - přírodní výrobky.Je to opravdu zázrak, já měla ekzém skoro rok po celém těle i svatbu tim zkaženou zčasti a pak sjem objevila přírodní výrobky.Pořád jsem zvažovala mam je zkusit nemá.Nakonec jsem si řekla už jsi zkusila tolik mastí a nic tak to risknu opět.ale po roce to vyšlo.Ekzém po měsíci byl o 70% lepší. A den po dni se to lepšilo.Je to už 7měs.a stále jsem bez problémů.HLAVNĚ KORTIKOIDY NEBRAT JE TO TO NEJVĚTŠÍ SVINSTVO.VIM Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI.Kdo máte zájem dozvědět se víc piště mi na mail ráda odpovím i fotky zašlu.Pěkný den Lucka
Autor: kleinova lucie [Reaguje na: Simona Nováková]
Datum: 21.10.2008, 23:41:07

Ahojky :o)
taky jsem měla problémi s ekzemem ale já ho měla po celém těle.Rok jsem zkoušela různé masti a nic.Pak jsem objevila přírodní výrobky a stak se zárak v kerý jsem už ani nedoufala.Mam i fotky jestli máš zájem a chceš vědět víc písni na mail.pěkný den lucka
Autor: Karel [Reaguje na: rADKA]
Datum: 10.09.2008, 08:33:08

Ahj Ratko, můj syn(5let) má taky od mala ekzem. O reakci střev( kde je 100procentní příčina všech alergií)na česnek jsem již také přemýšlel. Bylo přechodné zhoršení? Jak dlouhé? Pojaké době došlo k vyléčení?
Díky za info, Karel
Autor: Věra [Reaguje na: Martina]
Datum: 01.04.2008, 10:46:58

Moje dcerka má úplně ty stejné potíže, jak udáváte a taky zkoušíme kde co, zatím jí asi nejlépe pomohla mastička HALICAR od firmy DHU, je to homeopatická mast, žádné hormony. Jak moc nedůvěřuji zatím homeopatii, tak tahle mastička jí zatím pomohla nejvíc
Autor: Draxlerová Markéta [Reaguje na: centaurea]
Datum: 18.03.2008, 22:46:07

Přečetla jsem si se zájmem váš článek na foru a měla bych vážný zájem vyzkoušet vámi vyrobené mastičky.Mám velmi suchou plet kolem očí i pod očima vrásky
(seschlou kůži ) ,je mi 35 a mám z toho docela mindrák tak vás touhle cestou prosím o pomoc děkuji s pozdravem

Draxlerová Markéta
Dvořákova 33 Nový Jičín 74701
Autor: Anna Kotulová [Reaguje na: Katka]
Datum: 04.03.2008, 13:02:39

Již několik hodně let trpím na exém, který se mi stále vrací i po změně počasí. Mám ho teď naštěstí jen na rukou (někdy obličej nebo tělo).Prosím o zaregistrování na přírodní kosmetiku Misiva. Kdysi jsem ji i prodávala, ale pak jsem toho nechala a možná by mi pomohl nějaký přípravek. Prosím napište mi na uvedenou emailovou adresu. Děkuji
Autor: Lubika1@seznam.cz [Reaguje na: Roman]
Datum: 27.02.2008, 19:22:07

Nevím, asi jsem neuvedla,že ordinuje ve Frenštátě pod Radhoštěm! Omlouvám se.Hodně úspěchů
Autor: Libuše [Reaguje na: Roman]
Datum: 27.02.2008, 19:19:58

Zadejte si do vyhledávače léčitel Vojáček a vše se objeví. Dlouho jsem ho také nemohla sehnat, každou soboru od 9-12 ordinuje kousek od náměstí. Stojí tam spousta lidí, ale jde to poměrně rychle,na všechny se dostane.Každému předává energii, trvá to asi 3 minuty, platba dobrovolná.
Autor: rADKA [Reaguje na: Martina] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 21.01.2008, 12:22:25

Ahoj Martino,
měla jsem taky něco podobného - zkoušela jsem postupně 1 až 3denní půsty, klystýry... a teď se mi stalo asi kouzlo: Po 20 letech ekzém z rukou zmizel - nevim, jestli to zabírá na všechny... Každý ráno na lačno jednu kapsli Alicinu (česnekové drážé) z lékárny za cca 50Kč a ruce mám hladký jako dítě - ještě furt tomu nemůžu uvěřit.
Hodně síly!
Radka
Autor: Lucik [Reaguje na: Martina]
Datum: 18.01.2008, 16:52:37

zkusila bych kosmetiku z konopi...
Autor: Roman [Reaguje na: Martina] [Počet reakcí: 2, Zobrazit]
Datum: 02.12.2007, 18:34:57

Zna nekdo kontakt na lecitele pana Jiri Vojacka z Koprivnice?
Autor: bohuška [Reaguje na: PETRA SABOLOVÁ]
Datum: 05.11.2007, 20:15:57

Vyzkoušejte aloe,hodně lidí si to chválí,opravdu to pomáhá.
Doporučuju Aloe Vera Gel na vnitřní očistu organismu a celkové posílení imunity a kombinovat to při mokvavém exému s mycím gelem Aloe Vera a koncentrátem Aloe Vera.
Při šupinatém exému na mytí mycí gel Aloe Vera a Aloe Vera s propolisem.Vše firma LR.
Aloe Vera Gel je stoprocentně přírodní produkt,bezpečný ,bez vedlejších vlivů na organismus.
Když to budete chtít vyzkoušet,podám více informací.
Zatím se mějte.
Autor: Ivana vaculíková [Reaguje na: Kajik]
Datum: 04.11.2007, 17:09:45

Prosím o konktat na čínského lékaře,mám 5 -letého vnuka s atop.exemem,díky
Autor: PETRA SABOLOVÁ [Reaguje na: Katka] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 29.09.2007, 13:39:02

MAM ATOP. EKZEM PO CELÁM TĚLE CHCI SE HO ZBAVIT A NEVIM JAK.
Autor: Milan [Reaguje na: Babunka]
Datum: 26.09.2007, 12:31:10

Cau,
protopic jsem mel taky uz napsany a moc mi nezabiral, melo by se jednat o imuno supresivu, jestli si to dobre pamatuju, bohuzel to taky neni bez vedlejsich ucinku ale melo by jich byt rozhodne min jak u kortiko steroidu a rozhodne tech pozitvnich je vic. Vyzkousej a uvidis jestli ti to nakonec pomuze.
Autor: eva [Reaguje na: Martina]
Datum: 20.09.2007, 15:26:40

Zkuste čtyřkvětovou mast s bezem od magistry Podhorné f.Naděje.Tam Vám také poradí a přímo sestaví kůru na Váš problém.Mám dobré skušenosti.
Autor: alena [Reaguje na: Míša]
Datum: 12.09.2007, 12:38:06

jsme na tom uplně stejně zajímalo by mě jestli už jste našla nějakou pomoc.děkuji
Autor: Martina [Reaguje na: Marcela]
Datum: 08.08.2007, 12:25:09

Dobrý den, chci se zeptat co je to za lék Sandimmunu.
Mám 30-ti letého bráchu který má, asi od 2 let silný atopický exém, a to na celém těle. Vyzkoušel spoustu věcí, např. homeopatika, bylinky, akupunkturu,....ale nic nepomáhalo. Bohužel jen kortikoidy což není dlouhodobé řešení. Včera jsme se vrátili od moře a má exém v takovém stavu že nevychází mazi lidi.Dovolená se změnila v horor.
Autor: blahníková Dana [Reaguje na: centaurea]
Datum: 06.08.2007, 19:09:41

dobrý den mám ekzém na rukou suchý ,někdy to praskne a při změně se tvoří puchýřky .Můžete prosím zaslat vzorek ??Děkuji
Autor: Marcela [Reaguje na: Dan] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 06.06.2007, 13:50:06

Ahoj Dane! Tvůj názor mi mluví z duše! Utápěla jsem se v depresích, bolestech, probděné noci, šílené svědění celého těla, kdo nezažil nepochopí, tady se mísí nejen bolest fyzická, ale i psychická. V takovém zoufalém stavu, kdy jde "o přežití - né o žití" jsem byla nepřetržitě rok a půl, to jsem atopik již 40let, ale tento stav se opravdu nedal ustát, teď jsem druhý měsíc na Sandimmunu a začínám se opět smát. Snad tento lék pomůže i Tobě.
Autor: Dan [Reaguje na: radka Mali] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 03.06.2007, 12:18:42

Ono záleží na stupni postižení, pokud jste extrémně těžkej atopik, tak je život noční můrou.Ano, sice přežijeme, ale je to o přežívání, ne o žití, a často bych raději umřel.Ten, kdo má sem tam nějaký flíček, asi nepochopí o čem mluvím...
Ale abych nebyl úplně pesimistický- každé trápení vám zase v něčem přidá, asi to tak má být.
Autor: Dana [Reaguje na: Evička]
Datum: 31.05.2007, 11:23:05

Ráda bych obdržela kontakt na čínského lékaře, který tak uspěšně pomohl.
Děkuji
Autor: centaurea [Počet reakcí: 2, Zobrazit]
Datum: 22.05.2007, 10:01:42

Já sama problémy s atopickým exémem nemám. Jsem studentka farmacie, už delší dobu se zabývám výrobou mastí (zatím pro vlastní potřebu), ale i kamarádi, příbuzný a známí, kterým jsem to dala vyzkoušet, mají s mastí velmi dobré zkušenosti. V případě zájmu mě kontaktujte na mailu, můžu Vám poslat vzorek na zkoušku.
Autor: Kajik [Reaguje na: Evička] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 14.05.2007, 22:44:45

Dobrý den,
chtěl bych slečnu (paní) Evičku poprosit, zda -li by mi mohla poslat na mail kontakt na čínského lékaře. Budu Vám moc vděčný,děkuji, s pozdravem Kaja
Autor: Babunka [Reaguje na: cancerka] [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 03.04.2007, 13:54:09

Prosím vás, je mi teprve 16 let a mé celé tělo je postiženo atopickým exémem, moje obvodní lékařka říká, že je to porucha jater, kožní zase, že jde o alergii na pyl. Užívala jsem mnoho kortikoidů, ale musela jsem je vysadit... Ted mi byl doporučen Protopic... máte s ním někdo zkušenosti? Prosím, ozvěte se na můj email... Děkuji
Autor: Šulič Michal [Reaguje na: Míša]
Datum: 31.01.2007, 13:30:43

Nevím Míšo do jaké míry ses uzdravila, ale mám bylinný extrakt v oleji nebo i mast, která velmi ekzémy bez prblému. Rád Ti pošlu vzorek na vyskoušení zdarma. Můžeš mi i zavolat n tel. 596744672, mob. 608431916
Autor: Evička [Reaguje na: radka Mali] [Počet reakcí: 3, Zobrazit]
Datum: 08.01.2007, 10:45:53

Atopický exém se u mě objevil ještě v útlém dětství na uších, pak to na čas zmyzelo a objevil se mi atopický exém v pubertě a le na rukou... Na kožním mi dali kortikoidy, které jsem odmítala, kvůli hordě nežádkoucích účinků. Začala jsem vyhledávat alternativní medicínu, která by zabrala, nepomohly ani homeopatika, ale nakonec jsem se dostala do rukou čínského lékaře žijícího v ČR. Je to sice finančně a psychicky náročné, ale musím říci, že po půl roce v jeho péči jsem byla vyléčena. Teď jsem 2 roky po léčbě a žádné problémy nemám...jím úplně vše a nepoužívám žádné masti...
NADĚJE
Autor: radka Mali [Počet reakcí: 2, Zobrazit]
Datum: 26.07.2006, 06:46:11

Naděje pro všechny atopiky mám dvě děti s ekzémy a věřím že dúležitá je víra s tím zabojovat a je to jen lehký handicap který nás nezlomí jsou nemoci kde jde o život a postižení daleko větší vytrvejte a nenechte se zlomit.
Autor: elis [Reaguje na: Simona Nováková]
Datum: 20.04.2006, 09:32:11

Už jako dítě jsem měla velmi silné ekzémy na rukou i nohou. v pubertě to přešlo, a teď, ve 40 letech se mi problémy vrátily. Ekzém (dermatitis) se ale přestěhoval na obličej, krk, za uši a do ohbí loktů a kolen. Léčila jsem se taky korikoidy, mastičky na chvilku zabraly, ale stav se po několika dnech vracel. Nyní mám obličej v klidu (po vyjmutí nitroděložního tělíska!!!!), ale ostatní partie ožívají, nicméně v daleko slabší intenzitě než tomu bylo vloni. Užívám totiž meducínu - česnek s citronovou šťávou (asi 3 celé paličky česneku rozdrtit nebo rozemlít v šťávě z 5 citronů. Uchovávám v lednici v uzavřené sklince. Vydrží i 14 dní - pokud to nespotřebuju). Denně lžičku nebo dvě zapít tekutinou. Česnek je přírodní antiseptikum a v kombinaci s citronem nejsem tak moc aromatizovaná. A nemusím se mazat těma fujtajblama. Neříkám, že je situace úplně ideální, ale tak o 70 % lepší - a bez hormonů a to je pro mě důležité. Na promazávání suchých míst používám Ambiderman - masťováý základ bez chuti a zápachu - vyrobí v každé lékárně asi za 40,-Kč 100 g - mažu v případě potřeby celé tělo a zatím jsem spokojená.
Autor: Zdenek
Datum: 10.04.2006, 10:26:10

Mel jsem to stesti, vyzkouset prirodni australskou kosmetiku Grahams Natural Alternatives.
Ekzemem trpim od 8 mesicu a az ted, kdy mi tahne na 30, jsem vyzkousel něco, co mi opravdu pomaha. Kosmetiku mi dovezla teta, která tam zije a po dotazu na vyrobce nam bylo sdeleno, ze nekdy na jare, by se mela prodavat také u nas. Tuto kosmetiku muzu vrele doporucit.
Autor: Jana
Datum: 18.11.2005, 14:41:31

Moja dcéra má atopický exém, má teraz 8 rokov, 3 roky bola uplne bez potiaží, potomnastala recidíva neskutočných rozmerov, teraz sa nám to darí zvládať, ale máme prísnu dietu , žiadne mlieko, žiadny cukor len ovocný alebo hroznový,žiaadne korenie,rajčiny, je nutné vypozorovať všetko čo vadí, dalej výborná bezhormonálna masť je ELIDEL, pre starších (PROTOPIK) naozaj pomáha udržať exém pod kontrolou, u nás taktiež nutné neustále premazávať, výborný je pupalkový olej,Lanienska masť, ale mazať sa musí aj 6 krat denne, dalšiu vec, čo som podnikla, bola som s malou v Prahe a užíva autovakcínu, dalej je dobré užívať zinok a rybí tuk. Dalej budem skúmať a hladať, pretože je to šialená choroba, a keď vidím malú, ako sa škrabe a aké ma fľaky po nohách, tak všetkým čo to máte prajem pevné nervy a nikdy sa nevzdávajte, aj vaša psychika má na to velikánsky podieľ a može dokázať zázraky.
ATOPICKY EKZEM - zkušenosti, co ano a co ne
Autor: cancerka [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 07.11.2005, 10:31:45

Jakou máte zkušenost s Konopnými výrobky firmy PARENTERAL?
Moje zatím negativní, ale nevím, jestli jsem nepopletla užívání.
Atopický ekzém,prosím poraďte!
Autor: Míša [Počet reakcí: 2, Zobrazit]
Datum: 03.08.2005, 17:10:57

Všem dobrý den.
Od malička mám atopický ekzém a už jsme vyzkoušeli snad všechno a pořá mi nic nepomáhá :-(Hůavně teď(je mi momentálně 14)se mi ruce ještě více zhoršili,mám tam veliké boláky,které praskají a hnisají,někdy z nich teče a taková vodička a stranšě to někdy bolí,dokonce se mi i tím dost zdeformovali nehty a vypadá to strašně,minulý rok jsem chodila na lejzr,ze začátku to pomáhalo,že sem měla krásné ruce,ale hned po několika týdnech,jsem měla všechno zpátky,je dině co mi trochu pomáhá je mastička Elokom(bohužel je hormonální,tak jí nemůžu moc používat)
Budu všem moooooooc v děčná za jakoukoli radu,protože už jsem doopravdy beznadějná :-(
Díky mooc a kdyžtak pište na e-mail,Díky Míša
Re: Kožní problémy, ekzémy - co s tím?
Autor: Jitka [Počet reakcí: 1, Zobrazit]
Datum: 09.05.2005, 11:54:13

Od puberty mám na obou rukou atopický ekzém. Vždy šlo o vysušené nebo i mokvající mapy a fleky na rukou, které mi často praskaly do krve. Moje lékařka mi předepisuje Diprosone mast a Beloderm mast. Používám je již několik let bez vysazení a nyní jsem se dozvěděla, že je to nebezpečné pro zdraví. Moje lékařka mě na to dříve neupozornila. Až nyní, když jsem si ztěžovala, že se mi kůže na rukou nelíbí, je jako u starých lidí, tak mi na to odpověděla, že tyto léky nejsou na dlouhodobé používání a že mám používat i něco jiného a opět mi předepsala další dvě masti Diproson. Zajímá mě, jak moc je to pro zdraví nebezpečné /mazala jsem se vždy na noc skoro denně při zhoršení/, a jestli mohu tyto masti naráz po této době vysadit. V příbalovém letáku stojí, že délku léčby udává vždy lékař, lékařka mi je stále předepisovala s tím, že je mám používat a teď mám obavy o své zdraví. Děkuji za odpověď.
pomoc
Autor: Simona Nováková [Počet reakcí: 3, Zobrazit]
Datum: 08.05.2005, 14:58:13

Prosím všechny kdo si můj dotaz přečtou, a měli stejný problém jako já, aby mi napsali. Už asi půl roku mám vyrážku (dermatitidu) ale jakou to bohužel nevím, navštívila jsem řadu kožních lékařů, ale nikdo mi přesný název této dermatitidy neřekl. Vzniká tím, že se lidé příliš koupou v pěnách a používají moc kosmetiky. Nejdříve se mi vyrážka dělala jen na čele doktorka mi na ní dala kortikoidní mast, vyrážka zmizela asi po týdnu, ale za pár dní se vrátila. Dnes už ji mám na celém obličeji. Není moc vidět, ale svědí občas štípe. Po korrikoidech jako je Locoid zmizí ale po pár dnech se mi zase objeví. Už nechci tyto kortikoidy používat, sice vždy pomůžou, ale ztenčuje se po nich kůže a kůži mám úplně suchou prosím poraďte mi někdo, už nevím co s tím...Třeba by pomohly nějaké bylinky, chemie už se bojím...
Strana: - 1 -
NEZAPOMEŇTE, TÉMA TÉTO DISKUZE JE:
Kožní problémy, ATOPICKÝ EKZÉM, ekzémy obecně - co s tím?
1. MÍSTO VOLBY
INZERUJTE V NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ LÉKÁRNICKÉ INZERCI!
VŠEOBECNÉ PODMÍNKY
ISSN 1214-0252, Copyright © 2000-2010, PharmDr. Martin Dočkal, Apatykář® je registrovaná ochranná známka
APATYKÁŘ.info je součástí skupiny APATYKAR.net. Žádná část těchto stránek nesmí být nijak použita bez výslovného souhlasu autora!
Prohlášení vydavatele | Přístupný web | RSS | Pomoc a nápověda
Ctíme standardy: W3C-HTML 4.01, W3C-CSS, FEEDValidator, W3C-WAI - AAA, Cynthia Tested
Tyto internetové stránky odpovídají normě HONcode pro důvěryhodné zdravotnické informace: ověřit.