DISKUSNÍ FORUM - Konkrétní diskuze k tématu
TÉMA ZAVEDL(A):
Lenka [Počet reakcí: 1,
Zobrazit]
Datum: 28.04.2005, 13:02:16
Je mi 28 let a mám Dg. hemoroidy ii. stupně. Na jedné klinice mi doporučili po vyšetření operaci za 5000 Kč. Pravděpodobnost opakování - vysoká. Sbírala jsem samozřejmě info i jinde. Pomohly mi kupodivu doplňky výživy. Tělo se vyčistilo a podařilo se mi posílit stěnu cév, takže místo každodenního kravácení mám klid. Jsem vděčná ne-lékaři, že mi pomohl. Diskuse: proč lékaři napíšou raději lék (operaci) za peníze, když je pro pacienta lepší něco jiného?
Reakce k tématu...
Re: K článku Choulostivý problém - hemoroidyAutor: fandaDatum: 17.04.2006, 03:28:04
rad bych vas pozadal o radu,,,,chtel bych vedet tu vasi doporucenou stravu ktera vam pomohla,,dekuji
Re: K článku Choulostivý problém - hemoroidyAutor: Martin
Datum: 29.04.2005, 08:16:31
Já myslím, že ne všichni lékaři doporučují výhradně operaci. To je o lidech. Nevím, co Vám ne-lékař doporučil, ale v lékárnách se běžně doporučuje strava bohatá na vlákninu, jiné stravovací návyky a mnohdy se velká část problémů upraví "jen" tímhle. Nemůžete taky paušalizovat, že vždy je "něco" lepšího, než jen operace. Ta může být v mnoha případech nezbytná a pacientovi uleví. Osobně jsem rovněž spíše pro řešení pomocí úpravy jídla, více vlákniny apod., ale mnohdy to jednoduše už není možné. A co se týká ceny - nejspíš Vám nabízeli novější léčbu hemoroidů, na kterou však ZP nepřispívají a proto je nutné ji hradit. Existuje i "zadarmo" léčba, ta je však výrazně bolestivější.
NEZAPOMEŇTE, TÉMA TÉTO DISKUZE JE:
K článku Choulostivý problém - hemoroidy